onsdag 28 augusti 2013

Surt sa räven...

Foto: Madeleine W - Min vita jul
 
Ja ungefär så hade nog min son också sagt om han kunde prata igår när han stoppade in ett rönnbär i munnen. Det åkte ut lika fort för jag hade fått för mig att de var giftiga. Tydligen stämmer inte detta så länge man inte äter några stora mängder vill säga. Fulla med c-vitamin är de tydligen i alla fall. Tänk vad mycket man lär sig när man Googlar lite. Vi var alltså ute och plockade rönnbär igår. Det är så vackert med dessa träd fulla med stora röda klasar. Lite tidiga var vi för det var bara ett fåtal som fått rätt julröda färg så det blir en tur till om någon vecka. Tanken är att vi, som många andra, ska pyssla och dekorera med rönnbären när vi närmar oss julen. Tills dess ligger de i vår redan fullsmockade frys. Ville rönnbärspyssla redan förra året men väntade lite för länge med att plocka så vips sa det så var de ruttna. Så ut och plocka rönnbär omedelbums! Om inte för pysslets skull så är det få saker som är så vackra att dekorera med som saker från naturen. Rönnbärens julröda färg passar finfint för att snabbt få ett juligt stilleben.
 
Kramar
 
 

6 kommentarer:

Jul hos Linda sa...

Finaste färgen!

Victorias Jul sa...

Jag som tänkte gå ut och plocka rönnbär idag då kanske jag ska vänta för om de inte är röda hos dig lär de knappast vara det uppe hos mig.
Fin bild

Axelina sa...

Vilken bra idé, det har jag knappt tänkt på att man kan göra! det är ju så fint med rönnbär!

Tess sa...

Ohhhh äntligen en julblogg som är igång :-)

Jul i Laloland sa...

HEJ!!!
Ja, nu är jag i gång igen, men i ärlighetens namn så är det fortfarande sommar i sinnet och i dag lovade löpen att "supervärmen återvänder", så det där med raggsockor och tända ljus känns lite avlägset. Men med tanken i att "tron försätter berg" så försöker jag blogga mig in i julnörderiet.

Om det blir en bloggträff i år också hoppas jag verkligen att jag kan vara med, förra årets verkade ju vara en hit!

Jag plockade också rönnbär i helgen, men det var märkligt att pyssla i sommarkläder och sommarvärme =)

Victorias Jul sa...

Såg att ni dragit igång planerna på en bloggträff får man i så fall komma ?