torsdag 6 december 2012

Saffransskorpor med vit chokladHej
 
Nu är headern omgjord igen. Jag gillar inte att låna bilder, speceillt inte när jag inte riktigt vet vem som är fotografen bakom bilderna så nu äntligen har jag gjort en header med bara mina egna bilder. Är riktigt nöjd, den är enkel och utan krusiduller, precis som min jul hemma just nu.
 
Jag tänkte dela med mig av ett recept på världens godaste saffransskorpor med vit choklad. Det är något magiskt med saffran blandat med vit choklad, den perfekta kombon. Grundreceptet utan choklad tror jag kommer från Leila men jag har gjort om det lite. Jag har provat olika varianter av detta recept. Helt naturella är de också väldigt goda men förra året hade jag i mörk choklad och det gillade jag inte, kanske mest för att den mörka chokladen tog över lite smakmässigt och jag är inte superförtjust i mörk choklad. Jag har redan ätit upp två satser av dessa godingar, de går åt som smör och är supergoda till en kopp nybryggt kaffe. Kaffe + saffransskorpor har blivit mitt förmiddagsmåste nu i december.
 
För att hedra dessa goda skapelser lite extra slängde jag ihop en liten etikett till glasburken. Orkade inte leta efter limmet så lite silvrig washitape fick rycka in vilket gör det lätt att byta etiketten när något annat ska ner i burken.Det var första gången jag använde washitape och jag förstår att den är populär. Tejpen kommer från Darling things och fanns med goodiebagen som vi fick på bloggträffen. Ska nog gå hem till mamma ikväll och rota runt bland hennes washitapelager för lite mer pyssel.
 
Kramar
 

 


8 kommentarer:

Annas Strålande Jul sa...

Tack för tipset. Får provas någon gång. Vad gott det ser ut!

Emma Julmust sa...

Det ser verkligen jättegott ut! Måste prova detta en dag!

Erica AKA Tomtens Dotter sa...

Hmm... Dessa kanske dyker upp på glöggfesten på söndag! Tack för tipset :-)

Anonym sa...

Såg receptet på din blogg och nu står skorporna inne på eftervärmen. Tack för fint recept!
Med vänlig hälsning,
Maria

Anonym sa...

Ser gott ut, det måste jag testa. Du får jättegärna lägga ut receptet på pepparkakorna också, det lät ju som ett ba recept.

/Ingrid

Helly sa...

Supersmarrigt och superfint! Härligt värre :)

Jessica sa...

FINT!!!!

PaulaS sa...

Hej!
Tack för en fin och inspirerande blogg.
Tänkte böra höra lite om antalet, svårt att säga kanske men blir det ett trettiotal skorpor eller bör man göra dubbel sats?

/inte helt van bakare