onsdag 5 december 2012

Pysslat ihop en liten minigran

Hej igen
 
Eftersom vi har haft besök av möss i jullådorna så var halva minigranen uppäten som Lilltjejen skulle ha i sitt kaninhus. När jag hittade en ny liten opyntad gran hos den lokala blombilen för hela  10 spänn så var det inte mycket att fundera över. Nu fick jag alltså chans att sätta min egen prägel på granen så att den passar in i det pastelliga kaninhuset. Jag använde utklippta rosor och annat från de Tildapyssel som jag köpt från Panduro, några gamla prismor, vintageknappar gjorda av pärlor och ja resulatet ser ni själva. Jag är nöjd och framförallt är Lilltjejen nöjd. Nu står den och förguller Mailegkaninernas lilla hus tillsammans med en massa annat pynt i miniatyr som jag letat fram ur mina hemliga gömmar. Jag har en förkärlek för gamla saker i miniatyr, både dockskåpsstorlek och för lite större dockor som jag håller gömda tills barnen blir större och jag vågar lämna över ansvaret för min lilla samling.
 
Hur har ni det med julstämningen förresten? Jag tycker december går alldeles för fort och jag hinner liksom inte med riktigt. ändå känner jag ingen stress. Jag hinner det jag hinner, jul blir det ändå. Vardagslivet tar så pass mycket tid, tvättkorgen håller sig liksom inte tom bara för att det är december. Och inte håller sig dammråttorna borta heller. Det enda jagkänner att jag saknar är att jag inte hinner spendera mer tid i köket med godistillverkning, har ju så många recept som jag vill prova i alla de 100-tals tidningar och julböcker som jag har här hemma. Man kanske skulle provbaka receptet under övriga året så att man inte behöver exprementera med allt just när man har som mest att göra kring jul. Det tål att tänkas på. Jag har i alla fall hunnit pyssla lite idag, klippt ut mallar i pepparkakshuset och invigt min nya glaspenna.
 
En fortsatt fin kväll önskar jag er härliga människor!
 
Kramar2 kommentarer:

Melody Shih tzu sa...

Det blev ju en superfin gran!
Inte många dagar kvar till julafton och det blir nog att stressa sista veckan som vanligt!
Melody med matte

Victorias Jul sa...

Jag håller med dig, december går alldeles för fort men man hinner det man hinner. Jag brukar göra det som är viktigast först och sen tar man det andra eftersom när/om man har tid