tisdag 18 december 2012

Pernillas jul och pralinerHej på er!

I höstas fick jag, som många andra julbloggare, hem Pernillas jul och Pernillas praliner från Semic förlag och nu känner jag att det är hög tid för recensionerna. För om ni har tänkt att beställa böcker i julklapp till någon är det 20 december kl 8.00 och 10.00 som gäller hos Adlibris respektive Bokus.

Pernillas jul
Förra året kom Pernillas jul ut i handeln och det var en av de julböcker som det snackades mest om o bloggvärlden 2011. Hon blev ju som bekant populär som julikon efter att haft ett tv-program med samma namn för några år sedan och om det är något som familjen Wahlgren kan så är det att fira en riktig jul. I grund och botten är den uppbyggd som de flesta andra julböcker med vackra interiörbilder, lite pyssel och en hel del recept. Det som gör den här boken speciell är att den är väldigt personlig. Pernilla bjuder på sig själv och delar med sig av bilder på från hennes barndoms jular och den bild hon förmdelar av sin jul kan göra vem som helst grön av avundsjuka. För mysigt är det, så nära Fanny och Alexanderjul man kan komma i modern tid. Hur hinner kvinnan med allting är min stora fråga? Boken är fylld med fina bilder och många av recepten är helt nya för mig och väcker smakbegär. Jag kan ärligt erkänna att jag inte är överförtjust i Pernilla Wahlgren, men när jag har läst den här boken kan jag lägga mina tankar om henne på hyllan för en stund för hon tar fram en helt ny sida hos sig själv som jag tokdiggar och framförallt plockar hon fram julkänslorna hos mig.

Boken finns att köpa hos Bokus och Adlibris och kostar ca 150kr.

Pernillas praliner
 
Jag fullkomligt älskar bokens omslag! Pastell, tyll och lite blingbling gör att hela boken utstrålar lyx. I den här boken finns härliga recept på tårtor, bakverk, bullar, kakor och självklart en och annan pralin. Recepten är en blanding av klassiker, familjen Wahlgrens släktrecept och Pernillas egna specialare. Både snabbisrecept och mer tidskrävande bakverk. Även denna bok är väldigt personlig och hon bjuder på sig själv. Jag blir galet baksjuk när jag bläddrar i den här men eftersom boken känns mer som en vår och sommarbok så har jag inte provat några recept ännu, den får snällt vila i kökslådan tills värmen återvänder. När jag läser den här boken känner jag ett enormt sug efter att anordna en lyxig afton för mina tjejkompisar med praliner och lyxiga tårtor, självklart inklädd en riktig tyllbakelse till klänning - en Pernilla Wahlgrenafton helt enkelt!
 
Hos Bokus och Adlibris hittar du även denna för det mer än överkomliga priset på ca 140kr.  

Inga kommentarer: