måndag 10 december 2012

Julen hemma hos mig del 2

God morgon!
 
Har ni haft en fin helg? I fredags åkte jag och maken in till Örebro för lite julshopping och sedan hade jag glöggprovning och vinkväll här hemma med "Ullaredsgänget". I lördagskväll var vi bjudna på Julgalan här i stan med julbord och show. Tyvärr har jag åkt på bihåleinflammation så jag hade så ont så jag åkte hem redan kl 21. Bihålerna satte även stopp för den inplanerade julmarknaden här i stan i söndags. Den mysigaste julmarknaden som finns, med lite julstök på muséet, i ett härligt vintervitt snölandskap hade jag sett fram emot så länge eftersom det regnade förra året. Även om jag hade kunnat bita ihop så var Lillebror alldeles för hostig och förkyld för att kunnas dras runt i vagnen i minus 20 grader. Det blev skidor på tv och pepparkakshusbygge istället vilket inte var fy skam det heller. Det blir sällan som man tänkt sig... vilken tur att det kommer fler jular!

Idag tänkte jag visa lite bilder från köket. Insåg nu att jag en del av de bilderna jag tog blev alldeles för suddiga för att kunna användas men några bilder kan jag visa. I fönstret står mina favoritljusstakar Nusnäs som känns som ett måste om man gillar den vita lantliga stilen. Mitt kök är alldeles för liten för min smak, helt hopplöst att baka för då vill man ju breda ur sig. Det är dåligt med både bänkyta och väggyta så det är int mycket som får plats här inne förutom ett enormt köksbord och mitt lilla vintrinskåp. I skåpet förvarar jag mina skatter som en stor del av mitt antika fattigmanssilver, några gamla burkar och annat med en lång historia. Jag pyntar även efter säsong, flyttar om lite och skapar lite julstämning. Det ser lite rörigt ut på helhetsbilden men med dörrarna stängda ser det betydligt bättre ut men tyvärr var bilden på skåpet med stängda dörrrar en av de bilder som blev för suddiga.
 
Kramar

Min skattkammare! Som sagt lite rörigt så här med dörrarna öppna.

Pepparkaksburkar, pepparkaksformar, söta ljusstaken och en gammal plåtlåda med julmotiv som jag hittat på mormors vind.

Det här kan vara min favoritjulkula. Inköptes från USA för nästan inga pengar alls men värd massor, ett riktigt fynd.  Har aldrig fått hänga i granen, den trivs bättre i skåpet, långt borta från barnen och katten.

Jag älskar den här typen av gamla miniljusstakar.

Julfint på väggen.

Chokladform i tomteformat inköpt på en antikmarknad i Paris. Funkar finfint att göra söta marsipantomtar med.

Tomten Ernst

Min ena Nusnäsljusstake och en törstig julstjärna.


2 kommentarer:

~ Ina ~ INASHOUSE sa...

Jättefina bilder och krya på dig!

Önskar dig en fin vecka!
Kraam
Ina

Anonym sa...

Fint! På den övre av hyllorna med böcker så är det pepparkaksformar i mitten, är det en bok eller en bild? Om det är en bok skulle jag vara mycket tacksam för titel och författare.

/Marlene