måndag 3 december 2012

Julen hemma hos mig 2012 del 1

Hej!
 
Vilket väder vi har! Liiite för kallt men solen skiner och snön ligger vit överallt. Det hade gärna fått komma ett lite tkockare lager så man kunde åkt pulka men huvudsaken är att det är vitt. Kylan gör att jag får stanna inne med Lillebror som är förkyld och jag är inte riktigt pigg jag heller därav den dåliga blogguppdateringen i helgen. Inte för att vi har så värst varmt inne heller, stadiga 15 grader visade termometern på när jag gick upp. Drog på elementen på max och tända ljus överallt så nu är det mer behagligt. Tyvärr lär väl inte elräkningen bli lika behaglig (vi har kallhyra) men det är nästa års problem;) Trots diverse krämpor har jag haft fullt upp hela helgen med skogslekar, högmässa, bakning, glöggkväll och pyntning. Idag tänkte jag visa lite bilder hemifrån oss som det ser ut just nu, ganska sparsmakad pyntning men jag gillart. Gardiner och kuddar och sånt har jag ju visat tidigare så det hoppar jag nu. Vi börjar med vardagsrummet!
 
Ha en fin vinterdag!
 
Kramar
Mitt nya änglaspel i silver väntar på att invigas.

En julig tavla som jag gjorde förra året och Lillebrors babuschkatomte.
Vita hyacinter som väntar på lite mossa.

Ljusskronan som jag renoverade tidigare i höstas är som vanligt klädd i lummer.

 
Ljusstaken är en gammal släktklenod och lilla huset i glaskupan är arvegods som hängt med sen jag var liten.
 

En stor, gammal, hemmsnickrad kyrka som jag fyndat på en loppis i Skåne. Lika svårplacerad varje år och maken kunde inte förstå hur jag kunde betala för något som borde eldas upp men jag älskar den.7 kommentarer:

Axelina sa...

Jättefint!! Jag sitter otåligt och väntar på att mina hyacinter ska börja slå ut!

Helena sa...

Åh Madeleine! Vad fint du gjort! Ser ut som i ett magasin. Superduktig!!

Jul i Laloland sa...

Alltså kvinnan i vitt!!! Du måste ju göra en bok. Du är såååå bra på det där med att få allt att stämma och matcha och så måste jag säga att jag ÄLSKAR kyrkan - superfin!!!

Sen ska du vara väldigt stolt över ljusstakarna - de ser ju också helt perfekta ut!!!!
Superfina i sin enkelhet.

Cajsa sa...

Så himla, himla fint! Speciellt den gamla ljusstaken - helt underbar!

Cissi Par sa...

Åh va fint du verkar ha det! =)

Emelie - Jul i Tomteverkstan sa...

Men åh jösses vad fint du gjort Madeleine! Blir otroligt inspirerad! :) nu vill jag bara hasa mig upp ur sängen och skaka av mig min dumma förkylning och jula till det här hemma jag också! :) Väntar spänt på mer bilder från ditt vackra hem ^^ Kram!

Victorias Jul sa...

Vad fint du har hemma!