tisdag 4 december 2012

En adventsgran full med DIY-ornament

Hej 4:e december!
 
I vardagsrummet står vår lilla adventsgran. Väldigt enkel, ingen ljusslinga men med ett några av de julgransdekorationer som jag gjort på keramikkursen i olika former och mönster. Vissa har spetsmönster, andra har jag stämplat med texter - ungarnas namn, god jul, december, x-mas etc. Alla glaserade i vitt och jag använde pepparkaksformar som jag beställde från USA tidigare i höstas. Superlätt att göra med tex självtorkande lera som kan målas i vilken färg man nu föredrar. Bara skriva ut mallar på olika ornament i önskad storlek, skära ut i leran och dekorera. Perfekt att göra med barn också. Lilltjejen har gjort några liknande i vanlig leklera fast i med vanliga pepparkaksformar i miniatyr. På tal om pepparkaksformar håller jag just nu på att spåna på hur årets pepparkakshus ska se ut, jag hoppas att vi är friska till helgen och att vi kan trycka in ett pepparkakshusbak trots att helgen redan är uppbokat från början till slut.
 
Ikväll är det keramikdags igen. Inge sugen alls egentligen, min rinnande näsa förpestar livet för mig just nu. Orkar ingenting och att julbaka känns uteslutet. Fast hellre förkyld än kräksjuk. Nu ska jag och Lilltjejen julpynta i hennes kaninhus, alltså ett litet "hus" för hennes Mailegkaniner. Bilder kanske kommer om det går att få bra ljus därinne. Bra ljus finns det iaf inte i granens lilla hörn därav de groteska blixtbilderna men var tvungen för att man skulle se dem ordentligt.
 
Ha en fortsatt fin, fin kväll!
 
Kramar
  
 
 

5 kommentarer:

Svensk Jul sa...

Så fin :-)

Anna sa...

Jättefint! Älskade dina ljuslyktor du gjort på kursen. Hoppas du kom iväg trots snuvan...
/Anna

Anonym sa...

Keramikkusen vem eller vart går du? När jag var på Sägnernas Hus utanför Mullsjö så var det en duktig keramiker! Stilen är lik, så tänkte det var hos henne!

Sofia sa...

Åh jag vill med gå på keramikkurs! Vad är det för kurs?

vita_margarita sa...

Så vackert!