söndag 30 december 2012

Årskrönika 2012
Hej alla söta!
 
Granen har börjat barra, kolorna är slut (och tänderna höll!) och julklapparna har ännu inte hittat sina nya platser här hemma utan ligger lite överallt där de inte ska ligga. Julens efterfest börjar lida mot sitt slut och det gör även året 2012. Är ni nöjda med året? För min del har det varit ett helt okej år men många roliga händelser men även väldigt mycket vardag. Höjdpunkten i år var självklart den 25 maj när Lillebror föddes och hela hösten bestod av bebismys med mammas pojke och den stolta
storasystern.

Min jul
Julen firades med hela tjocka släkten. Värden för julafton låg i magsjuka, alla släktens barn var vildare än vanligt och antalet julklappar under granen slog alla rekord. Jag vann tomteletarleken och fick allt jag ville ha under julklappsleken. Jag fick en massa fina julklappar - pengar, böcker och en massa annat kul och bästa av allt, jag fick min drömkamera av snälla maken så mellandagarna har ägnats åt att läsa manualen, plugga fotokurser på nätet och provfotografera. På annandagen blev det lite mellandagsrea men några få inköp. I fredags firade vi lite jul med makens familj på landet framför den öppna spisen med trerättersmiddag. Igår och idag har jag kollat på en av årets höjdpunkter - tour de ski och sakta börjar julen försvinna här hemma, bara granen och julstjärnrona/ljusstakarna kvar. Jag drog iväg och köpte stora flyttkartonger så nu är julsakerna rensade och organiserade inför nästa år.

En kort summering av året
Året började med en resa till Ullared med "Ullaredgänget", vi var två gravida kvinnor i gänget så en del klagande och gnällande blev det men oj vad kul det var. Februari innebar min 27:e födelsedag, allt kul att bli lite extra uppvaktad trots att födelsedagarna numera har spelat ut sin stora roll. I mars kom våren och vårkänslorna som ett brev på posten, jag gjorde att tappert försök att komma igång med träningen men som gravid i vecka 30+ och helt otränad så fick jag se mig besegrad ganska snabbt. I april var det dags för påsk, maken for till London en sväng och livet rullade på med en massa vardagsbestyr. När maj väl kom var jag bitter, trött, less och väldigt stor. Lilltjejen firade sin 3:e födelsedag och 19 dagar senare kom Lillebror, 5 dagar försenad. Juni ägnades åt bebisgos, midsommarfirande och dockskåpspysslande, och regnet öste ner. I juli var det mygginvasion och värmen kom äntligen så det blev poolhäng på gräsmattan. I augusti for vi till Varberg i några dagar och bodde i vackraste torpet från 1700-talet och Gekås avverkades ytterligare en gång. Sedan var det kräftskiva med grannarna följt av Medeltidsdagarna här i stan med bästa tjejgänget. I september körde julbloggen igång på allvar och tankarna på julen kom krypande vilket fortsatte under oktober. Jag åkte till Ullared igen i november med "Ullaredgänget", därefter blev det Stockholmsweekend med maken och Lillebror och veckan efter var det världens roligaste bloggträff, även det i huvudstaden. Och sen äntligen kom december med pyssel, kolakokning, glöggprovning, pyntning, bloggande och förkylningen som aldrig ville försvinna. Kanske inte så mycket julkänsla som jag önskat men det är bara att inse att under småbarnsåren får det bli som det blir. Det var mitt år i korta drag. Ganska bra att summera det så här, kul att spara om inte annat.
 
Mina tankar, förväntningar och förhoppningar inför 2013
Jag ser med stor förväntan fram emot 2013. Snart fyller jag 28 och jag känner att det börjar bli hög tid att ta tag i de där drömmarna och planerna som legat i byrålådan och väntat. Jag hoppas att jag vågar släppa taget och chansa, jag kan inte gå in på detaljer i dagsläget men det visar sig vad som händer.
 
Jag hoppas även att jag ska hitta ett deltidsjobb där jag trivs.
 
2013 kommer till stor del att bestå av renovering. Yes, inom någon vecka ska kontraktet äntligen skrivas på och vi är därmed husägare. Det är ett gammalt hus från slutet av 1800-talet där makens farmor och farfar nu bor, makens pappas barndomshem. Det ligger mitt i stan (gården på landet får vänta) och är i bra skick men har inte blivit renoverat sedan 70-talet så det behöver lite kärlek och en hel del jobb. Men vi tar lite i taget, kul ska det bli att få sätta sin egen prägel på ett stort hus. Först väntar såklart en omfattande flytt och innan dess storrensning och packning av alldeles för mycket saker. Det kommer bli undebart att fira jul fär nästa år.
 
Jag vill även börja löpträna på allvar, hur svårt kan det vara liksom? Jag har kondition som skulle få vilken 80-åring som helst att skratta så nu är det dags att ta tag i det här. Målet är att springa tjejmilen i september.
 
Nu när min kära make gav med min drömkamera i julklapp kommer året förhoppningvis handla mycket om fotografering och att bli en bättre fotograf. Om jag lyckas eller inte visar sig antagligen i julbloggen nästa år.
 
Jag hoppas på att nästa års julbloggande kommer bli ännu bättre än årets, vilket blir svårt för julbloggandet 2012 har varit helt amazing! Mer om det i ett senare inlägg.
 
I och med att året närmar sig sitt slut så är det även dax för julbloggen att tacka för sig. Men ni som vill fortsätta följa mig och min planer med renovering, inredning, fotografering, drömprojektet, löpträning etc etc är välkomna att kika in i min andra blogg www.houseofwallen.blogspot.com bloggen kommer inte att uppdateras lika ofta som julbloggen men lite då och då när andan faller på eller det händer något speciellt. Men först väntar en liten bloggsemetser känner jag.
 
Så nu gör vi 2013 till det bästa året någonsin, åtminstone den del som vi själva kan styra över. Its time to make all your dream come true. Nytt år, nya möjligheter, du öppnar vi dörren till 2013 som kommer bli grymt bra, eller hur? 365 dagar med möjligheter.
 
En stor kram till er och ett Gott nytt år
 
 

Inga kommentarer: