tisdag 6 november 2012

Vår julkokbok - den ultimata julkokboken

 
Nordstedts har släppt en ny kokbok i år, Vår julkokbok, som är skriven av Sara Begner.
Jag tror de flesta känner till den klassiska kokboken Vår kokbok som finns i de flesta hem och nu har det alltså kommit en ny version som är helt tillägnad julen. Jag är faktiskt positivt överraskad, jag har haft en gammal version av Vår kokbok och trots att innehållet är bra och välbeprövat så saknar jag vackra bilder vilket gjort att boken känts tråkig. Vår julkokbok däremot känns allt annat än tråkig. Den känns modern, fräsch och helt rätt i tiden. Trots att inte alla recept har bilder, vilket skulle vara omöjligt i en sådan omfattande kokbok, så stör det mig inte den här gången. För bilder finns det på nästan varje sida. Och vilka bilder sen - färgranna, härliga, bilder som får det att vattnas i munnen. Bilderna är tagna av fotografen Wolfgang Kleinschmidt. Jag vill prova allt, och jag som aldrig annars ställer mig i köket och lagar mat självmant. Recepten är såklart både gamla klassiker och nya guldkorn som är väl värda en chans. Här finns något för alla typer av människor och för alla julens fester.
 
I boken hittar man bland annat följande kapitel: Kött, korv och fågel, Julbuféer, Julens grönsaker och frukter, Sallader, smårätter, tillbehör, Julens drycker, Julbak, Efterrätter, Julgodis och Julens nötter och kryddor.

I slutet av boken finns livsmedelsfakta vilket kan vara bra om man är osäker på vissa råvaror. Det finns även ett register i slutet av boken där alla recept finns med och som gör det lät att hitta tillbaka till sina favoritrecept år efter år.

Om man inte är som jag som älskar att bläddra i mina julkokböcker om och om igen och bara vill ha en bok i sin bokhylla så är det den här man ska ha, här finns allt och lite till. Det här är verkligen den ultimata julkokboken. Det som inte finns i den här boken är inte värt att ha på ett julbord.
 
Boken är på hela 318 sidor och finns bland annat att köpa på Bokus för 169kr och Adlibris där den kostar 168kr. Bra pris för en mycket bra bok med andra ord.

Kramar

Alla foton är fotograferade direkt ur boken med min Iphone, kameran var tillfälligt utlånad, i dåligt kvällsljus dessutom, ber om ursäkt för det.
 
 

5 kommentarer:

Maria sa...

Hej.. Vilken mysig julblogg du har och fina bilder. Har skaffat mig en också..
Börjar att längta lite till julen nu..

Ha en bra dag!!

Maria!!

Thing sa...

Wow!
Ja, der var det MYE godt ser jeg
Takk for tips! =)

Anna sa...

Tack för tipset!
Har testat hennes (Sara Begner) marängfudge tidigare och det var en rejäl utmaning. Ska bläddra lite och se om övriga recept är lättare att lyckas med. Bokens bilder och omslaget ser dock superfina ut!
mvh
/Anna

Thereses jul sa...

Jättebra kokbok med goda recept och fina bilder!

Helena sa...

Är den ny för i år? Har för mig att jag såg den förra året men det var kanske någon liknande.