Julbloggen – Allt för dig som älskar julen!

Om du som många andra också älskar julen så har du hittat rätt! Här skriver vi om allt som har med julen att göra. För många så innebär julen en hel del förberedelser och planering. Det är inte sällan man ser julreklam långt innan högtiden ens börjat närma sig och stressen börjar krypa sig på för många, medan andra är glad över lite tidig julkänsla.

Oavsett vilken grupp du tillhör så hittar du med all säkerhet något läsvärt här. Eftersom det kan vara svårt att välja julklappar till sina nära och kära så kanske några tips kan hjälpa? Vi tänkte börja med att prata om årets julklapp det senaste året.

2018 – Med klimatet i åtanke

När det pratas julklappar så kan det ofta förknippas köphets, julhandeln omsätter omkring 80 miljarder kronor. Vi blir mer och mer medvetna om detta, och kanske var den torra sommaren 2018 en välbehövlig påminnelse om vi har en påverkan på klimatet. Årets julklapp 2018 var nämligen det återvunna plagget. Årets julklapp utsågs av HUI Research som gjort detta i över 30 år. Det var något oväntat eftersom det ofta har varit någon form av teknikpryl som blivit utsedd tidigare år.

Men HUI menar att konsumenter idag vill handla mer hållbart och faktiskt veta vad dom handlar och vilket avtryck det kan tänkas lämna på klimatet. Därför har man valt att utse det återvunna plagget som årets julklapp eftersom ett av kriterierna för det är att varan ska spegla den tid vi lever i. Det är svårt att säga hur många som faktiskt köpte ett återvunnet plagg i julklapp, men i nya undersökningar så uppger två av tre föräldrar att de kan tänka sig att köpa sina julklappar via second hand.