tisdag 13 november 2012

Vackraste burkarna från Arbrå Ångbageri

Foto: Madeleine W - Min vita jul
Har ni sett så snygga burkar? Dessa kommer från Arbrå Ångbageri och är härligt rosa och blå i två storlekar i gammaldags stil och är fyllda med Arbrå Ångbageris kända pepparkakor. Tänk vad fina dessa kommer bli i mitt framtida lantkök med öppna hyllor. Det bästa är att det på Arbrå Ångbageris hemsida finns nya etiketter att skriva ut så att man kan använda burkarna till annan förvaring resten av året. Hemsidan är för övrigt väl värt ett besök, kan vara en av de mest välgjorda hemsidor jag någonsin besökt. Jag blev både förvånad och totalt såld när jag av en slump hamnde på deras hemsida när jag sökte efter olika pepparkakor. Det var inte vad jag hade förväntat mig av ett pepparkaksbageri, det var så mycket bättre. Där kan man bland annat göra ett "Snälltest" för att testa hur snäll man är, jag är tydligen ganska snäll för jag behöver bara äta 23 pepparkakor och det är avklarat med råge. För bra recept med pepparkakor som grund kan man kika in på "Baksidan".
 
Tänk vad kul man kan ha med några burkar. Lilltjejen blev helt kär i dessa burkar, hon trodde det var byggklossar så hon byggde torn. Sen lekte vi fotostudio och hon fick agera assistent. När hon sedan insåg att det var pepparkakor i dem så snodde hon direkt med sig en liten rosa burk och gömde sig på sitt rum. När jag kom upp var burken slut så då var det bara att fylla på den igen. Nu har vi ett stort lager med pepparkakor så om inte min familj blir världens snällaste till jul då är nog allt hopp ute för all framtid. Den lilla burken är lagom stor för barnens peppikakaksfrosseri medan jag själv får gå lös på de stora burkarna. Och det har jag tänkt göra nu, jag både hoppas och tror att pepparkakorna är är minst lika underbara som burkarna och därför är det värda ett alldeles eget blogginlägg.
 
Arbrå Ångbageri startades redan 1892 så recepten har minst sagt själ.
2010 flyttade bageriet till Bollnäs och de två färgstarka bagarinnorna Fru Abrahamsson och Fru Erlandssom tog över och de har förvandlat företaget till en riktig framgångssaga. Arbrå Ångbageris pepparkakor säljs i vanliga livsmedelsbutiker i Gävleborg och Dalarna och i utvalda butiker runt om i landet. De vackra burkarna fulla med pepparkakor säljs bland annat på inreda.com där den lilla burken kostar 65kr och den stora 149kr. De säljs även i vanligt ekonomipack.
 
Kramar till er
 
Foto: Madeleine W - Min vita jul
 
Foto: Madeleine W - Min vita jul
Madeleine W - Min vita jul

2 kommentarer:

Hanna - Deck the halls sa...

Världens bästa peppisar!!! Så himla deppigt att vara nyinflyttad till Västerås och sitta här med tråkiga ica-pepparkakor när man vet att Arbråpeppisarna finns hemma i byn... Och ja, fantastiskt fina burkar! Skapligt lyft från deras tidigare burkar som var beigebruna och allmänt fula, haha.

Jul i Laloland sa...

såååååååååååååååå fina burkar!!!