söndag 11 november 2012

Stockholmsweekend nästa helg - butiktips sökes

Hej på er
 
I helgen är det äntligen dags för vår efterlängtade weekend till Stockholm som vi fick i brölloppresent när vi gifte oss 11 juni 2011. Tanken var att vi skulle åka för länge sen men graviditeten kom ivägen och när jag åker till huvudstaden måste jag var i toppform för då ska det rännas i butiker, att vara stor som ett hus och flåsa varannan meter funkar liksom inte när det ska tokshoppas. Jag brukar åka till Stockholm några gånger om året men nu var det som sagt ett tag sedan så listan är låååång med favoritbutiker som ska besökas och förhoppningsvis lyckas jag hitta de sista julklapparna så att jag är färdig sen, det skulle vara så skönt. Jag hoppas på att finna lite julkänsla trots att vi är ute lite för tidigt för att tillfullo kunna njuta av vad Stockholm har att erbjuda i juletid, men hotellet var uppbokat hela december. Lillebror får följa med och uppleva storstan för första gången.
 
Några av butikerna på listan är Berry, NK, Room, några mysiga inredningsbutiker, lite antikaffärer och ett efterlängtat besök på Laduree och bäst av allt, min favoritbutik, Ambiance. Att komma in där är som att kliva in i sjunde himlen. Det är vitt, rofyllt och fullt med ögongodis. Jag brukar alltid komma ut därifrån med en påse eller två, en gång köpte jag en stor spegel som fick släpas över hela stan och tåget hem. Det här är min killfria zon, grabbsen för hitta på nåt annat under tiden. Enda gången maken är välkommen in är som eventuell bärhjälp. Och inte längtar jag mindre efter ett besök nu när mamma skickade bilder från deras monter på matmässan "Mitt kök". Jag måste in och klämma och känna på Mailegnissarna och jag hoppas på att Selma och Sophus finns i butiken för då ska de med hem.
 
Jag behöver fler tips på mysiga butiker så dela gärna med er av inrednings och antikbutiker som ni gillar, och andra typer av butiker och annat juligt också såklart.
Jag är allätare när det gäller shopping så alla tips mottages tacksamt. Vad får jag inte missa?
 
Ha en finfin dag
 
Kramar 

5 kommentarer:

Sofia sa...

Mathilde i pk huset bredvid NK och ROOM samt de andra butikerna i PUB huset är mina favoriter Syster Lycklig är en annan favorit som jag rekommenderar

Anna sa...

Vad kul med en stockholmstrip! Är absolut inte bra på stockholm men mitt tips är nog att gå till illum bolighus. Har aldrig varit på Blåsa och Knåda men kan tänka mig att det är besöksvärt då det finns stort utbud av handgjort kermik där. Bruka design på humlegårdsgatan 1 brukar inte vara fel. Att ta en sväng förbi norrgavel och svenskt tenn är inte heller helt fel. Och som sagt PUB med room, husdoctor, systrarna voltairs butik mm.

Hoppas ni får en riktig toppen helg i Stockholm!

Ellanora sa...

Jag undrar om Berry finns kvar tror tyvärr inte det. Jag rekommenderar Afroart, Coctail, Granit, Lagerhaus, spiti, Indiska i Gamla stan, Room på PUB, Panduro. Kommer inte på namnet på en butik ska fundera lite, jag bor inte själv i Stockholm men tipsar om butiker jag gillar där.

Anonym sa...

Min personliga aboluta favvo är Two Shabby Chics i Sickla köpcenter. Gillar du Ambiance kommer du inte att ångra en tur ut till Sickla! Och så naturligtvis Butik Sirlig i Gamla Stan! Ha en trevlig Stockholmhelg! ;-)

Erica AKA Tomtens Dotter sa...

Ta en trip till Skanstull. Börja på Yesh på Rutger Fuchsgatan 6. Han höll på att plocka fram all jul i fredags när jag var där. Det är väldigt mycket grejer så det gäller att SE, inte bara att kolla... Liten butik i gatuplan, 4 olika rum i källarplan. Jag har nog köpt 50% av alla mina dekorprylar hos honom, både när vi pratar jul och när vi pratar övrig tid. (tyvärr kan det stå en del saker i vägen och skymma guldkornen, men när man hittar dem så är det väldigt bra pris, och jag tror att det finns en del som tilltalar dig där) Snacka lite skit så får du världens bästa service. Hälsa från mig :-)

Sen går du på Igor Sport en bit upp på Götgatan och shoppar superbilliga träningsoveraller, vinterskor och ut och leka i snön-kläder åt både dig själv och ungarna.