fredag 9 november 2012

Pre-realese av Sanna Nielsens "Vinternatten"

Foto: EMI
Hej på er
 
Jag har fått möjligt att lyssna igenom Sanna Nielsens nya album "Vinternatten" som släpps
19 november genom EMI.
 
Albumet innehåller klassiska julsånger som "Jul, jul strålande jul", "Stilla natt", "Drummer boy", "O helga natt" och "Ave Maria". Men det finns även en hel del annat som inte alls har någon koppling till julen som en cover på Leona Lewis "Bleeding love" och Kents "Utan dina andetag". Skivan innehåller även Sannas nya singel "Viskar ömt mitt namn" som hon själv varit med och skrivit och några andra låtar både på svenska och engelska.
 
Jag hade höga förväntningar på den här skivan efter hennes tidigare framgångar med julskivorna "Vår jul" och "Our christmas" som hon gjorde tillsammans med Shirley Clamp och Sonja Aldén som är de julskivor som jag lyssnar mest på här hemma i december. Tyvärr är inte detta ett renodlat julalbum och kanske inget man lyssnar på de gånger man vill ha total fokus på julen, men det gör inte så mycket. Skivans namn "Vinternatten" är en väldigt bra beskrivning på skivans innehåll för låtarna andas mer vinter än jul och en skiva som känns helt okej att lyssna på redan under hösten, som en liten uppvärmning. En av mina favoriter på skivan är helt klart den nya singeln "Viskar ömt mitt namn" som jag tror kan bli en ny klassiker på vinterbröllop. En annan favorit är Sannas version av "Utan dina andetag", helt underbart vacker och snäppet bättre än orginalet, jag fick gåshud. Av julsångerna är det "Jul, jul strålande jul" som får mig att komma i riktig julstämning.
 
Nu har jag lyssnat igenom alla låtar några gånger och skivan blir bättre och bättre varje gång. Hennes röst är, som alltid, to die for, den är lika vacker som hon själv och den har en avslappnande effekt på mig. Den här skivan kommer jag lyssna på många gånger innan de det är dags för mina klassiska julskivor att ta vid. Tyvärr är jag dålig på att köpa skivor och inte gillar jag att lyssna på julskivor via Spotify heller, men det här är absolut en skiva som jag skulle önska fanns i min lilla julskivsamling.
 
En fin fredagskväll önskar jag er
 
Kramar
 
 

2 kommentarer:

Emma Julmust sa...

Jag längtar tills man får höra hennes skiva för hon har verkligen en röst som en gudinna. Och tror själv att denna skivan är något super bra, även som du säger att den inte är jul utan vinter. "Viskar ömt mitt namn" har jag för mig att man redan kan lyssna på, på spotify. Längtar somsagt efter henens skiva!

Godastunder-tokigaidéer sa...

Hej,
JAg hittade till din fina blogg via en annan och så glad jag blev. en jul blogg, jag som älskar allt med julen. Nu ska jag titta vidare och njuta.

Anna