onsdag 7 november 2012

Mitt nya julpynt a la Ullared


Nu har jag tagit lite bilder på min fynd. Varför är det alltid så, när sakerna ligger i kundvagnen så ser det så sjukt mycket ut att man blir lite lätt äcklad av sin egen konsumtion, men när man väl kommer hem och packar upp de gula jättepåsarna känns det nästan som att man glömt hälften någonstans. Likaså med julsakerna, jag var själv helt övertygad om att jag skulle få skämmas lite här hemma när jag visade julsakerna jag köpt för maken, att han skulle sucka lite och påpeka att vi redan har mer än vad som anses normalt. Så fel jag hade för när jag la upp grejerna på bordet så såg det ynkligt lite ut, knappt värt att fotografera. Fast det känns faktiskt bra också, att inte släpa hem ett gäng tomtar som ändå inte får plats. Nu köpte jag en mer lagom dos julsaker, duktig tjej. Fast såklart var det inte bara julsaker som fick följa med hem, julklappar, barnkläder och en hel del inredningsprylar köpte jag också. Inte så mycket onödigt den här gången, kors i taket.

Angående mina nya julsaker. Lyckan var total när jag såg att mina vita Svaneholmsljusstakar fanns i år också, så jag slog till och köpte 2 stycken den här gången. De kostar ca 600 i butik men ynka 250kr i Ullared, mitt bästa fynd. God jul-skylten ser inte mycket ut för världen men jag tänkte klä in bokstäverna i lite snygga scrappbookingpapper och därmed hotta upp den lite, drygt 20kr kostade den. God jul-krukorna är ju bara så söta och passar perfekt här hemma. De fanns i större storlekar också och de små kostade 13kr. Det enda jag ångrar är att jag inte köpte fler. Julkulorna som ser ut som små cupcakes är lite för kitschiga för att hänga i min gran så de har Lilltjejen fått, hon blev överlycklig. Även dessa fanns i en större storlek, de små kostade 24kr och de större ca 34kr. Ett nytt lucialinne stod på inköpslistan också. Köpte också en liten plåtask till Lilltjejens paketkalender med en tomte på, supersöt, men den glömde jag ta kort på.

 Den enda saken som inte känns riktigt helt hundra är den turkosa julstjärnan. Vad har hänt med min strama stil i vitt och silver? Men färg är ju för härligt i detta ständiga mörker. Anledningen till att jag köpte julstjärnan var att den var så snygg när den var tänd och jag håller på att måla Lillebrors extrasäng som står i lekrummet i exakt samma färg. I år kommer den nog inte upp, men nästa år hamnar den kanske i Lillebrors rum eller i lekrummet. Men som sagt, jag är kluven. Vill absolut inte ha någon orientalisk känsla här hemma men jag tycker att små färgklickar gör sig fint mot allt det vita. Speciellt turkost, älskar turkost. Får fundera på det, feg som jag är, den kostade bara 49kr så hamnar den i en låda resten av livet är det okej det också.

Nu ska jag sitta inne och vänta på ett paket som enligt budet beräknas komma "någon gång under förmiddagen". Men det är ju svinkallt ut så promenaden till dagis räckte gott och väl.

Kramar 

6 kommentarer:

Flipfloppan sa...

Fin, fina saker, särskilt krukorna. Ställer mig också lite frågande till stjärnan, men tror den är underbar tänd!

Emelies Christmas sa...

Väldigt fina saker!

Jessica sa...

HAHAHAHA! JAg kunde bara tänka på det du skrev om mig i din nominering till bloggaward =)
JAg tycker såklart att stjärnan är assnygg och jag ler lite för mig själv nu, för den stil jag är ute efter är ju den orientaliska HAHAHAHA - underbart! Jag tror att Lillebror blir glad och att den kommer passa fint hos honom....eller vågar du testa hänga den i ett fönster och tända den en mörk natt när ingen ser..? ;D

Anna sa...

Snygg julstjärna!Jag tror oxå stjärnan kommer bli kanon snygg. Kommer bryta av snyggt mot allt vita precis som du skriver och bli en färgklick! Gillade även färgklickarna till julgranscupcakes!

ANNA sa...


Det var ju fina saker du fick med dej hem. Jag kanske inte skulle köpa en turkos pappstjärna men allt kan inte passa alla. De vita krukorna är ju jättefina. Bokstäverna, jag köpte likadana, elelr väldigt lika på Clas Olsson för ett par år sedan och de åker fram varje år sedan dess. Jag har dem stående uppe på badrumsskåpet tillsammans med de vanliga sakerna som bor där, tandborstglas etc. Fast... det blir ofta nya ord av dem... både min sambo och hans kompisar tycker att det är roligt att flytta om bokstäverna...

Gekås är verkligen superbra, särskilt när det slås på stort som i jultid. Jag tycker att det är lika bra att ta en heldag, komma dit en timme efter att de öppnat, verkligen låta det ta sin tid. Jag vill ha en ordentlig skriven lista, äta lunch på plats och så få med sig det mesta hem å vara nöjd med alla inköp. Jag bor i Halmstad dvs grannkommunen och har nära dit ändå blir det sällan jag besöker Ullared.

Maries strålande jul sa...

Jättefina saker, känner så väl igen mig i din beskrivning av ett typiskt Ullaredsbesök... Fast faktiskt blir det mycket dyrare när maken är med än när jag åker själv med andra för maken är nog värre än mig till att hitta saker..