måndag 12 november 2012

Julgodis för små och stora sockerbagare

 
 
Det här är den bästa godisboken tycker jag. Jag har provat massor med recept härifrån och favoriten är lakritskolan som jag inte kan leva utan numera. Den här boken kom första gången ut 2008 och det är den gamla förlagan jag har i bokhyllan. Boken är skriven av härliga Johanna Westman, de fina bilderna är tagna av fotografen Eva Ankarvall och boken är utgiven av bokförlaget Semic.
 
 Förra året kom en ny upplaga med ännu fler recept, nu hittar man även ett kapitel med småkakor och juliga tapas som funkar finfint som tilltugg till glöggen. I boken finns även en mängd olika tryfflar, knäck och kola i alla dess former, konfekt och annat mumisgt som hör julen till. Det som jag tycker är bra är att de recept som passar extra bra att baka med barn är märkta med en liten polkagris. Man hittar även bra tips och trix som kan vara bra att ha i bakhuvudet när man sätter igång med godistillverkandet.
 
Det finns så mycket gott i den här boken så jag brukar prova några nya recept varje år och de flesta som jag provat hittills har hamnat på "måste-listan". Det här är en sån bok som alla julälskare som gör eget godis bör ha i sin bokhylla.
 
Eftersom jag redan har den här boken sedan tidigare kommer jag lotta ut den nya boken, så kika in lite senare ikväll.
 
Kramar

Inga kommentarer: