torsdag 29 november 2012

Ingen vila ingen ro + pepparkaksbakning

God kväll kära vänner
 
Kikar in en snabbis bara, får ta igen allt bloggläsande i helgen. Idag har jag och Lilltjejen bakat pepparkakor. Halva degen hamnade i Lilltjejens mage, resten räckte till 4 plåtar. Jag gjorde ju bara en halv sats och det var ganska lagom, ingen av oss hann tröttna. Fler satser lär det bli, detta var bara ett litet smakprov för att se om receptet höll måttet. Jag kan glatt konstatera att jag äntligen har hittat rätt recept. God deg, superlätt att baka ut, det blev fina, jämna pepparkakor som smakade mums. Godaste jag ätit tror jag nog. Och degen var dessutom väldigt lätt att göra, inga konstigheter. Bjuder självklart på receptet en annan dag, nu måste jag lägga barn, röja upp i köket, slå in fler paket till paketkalendern, betala räkningar... listan kan göras lång. Tur att man är en nattmänniska och har en bebis som aldrig sover annars skulle jag aldrig hinna med allt. Ha en fortsatt fin kväll alla härliga människor. Och hörrni, har ni också ett tunnt lager snö utanför fönstren? Underbart är det.
 
Kramar
 
 

4 kommentarer:

vita_margarita sa...

Haha. Gamla minnen från när mina barn var små kommer igen. Mycket deg blev uppätet och uthålligheten var ju inte heller den bästa ;-)

Liie sa...

Hejsan! Jag såg att du tävlat om ett Yankee Candle på en annan blogg, och tänkte därför att jag skulle tipsa dig om att jag idag (endast 2 december) tävlar ut ett Yankee Candle med juldoft i min blogg, var gärna med :)

Och ja, lite lite snö har vi här utanför fönstren också, men jag vill ha mer :)

ANNA sa...


Kan det kanske vara så att det önskas ett nytt pepparkaksmått?

Var gärna med i min tävling i bloggen. http://wonderings.blogg.se/2012/december/forsta-advents-tavling.html

Ha en superfin Första Advent.

Helly sa...

Det är mycket nu. Hoppas du får en stund idag å känna adventsmyset. Vilka supe härliga pepparkaksfomar. Du nämnde förut att du brukar leta på loppis. Är de fyndade på loppis??

En härlig första advent önskar jag dig!
Stor kram