måndag 12 november 2012

Dags för tävling igen

 
Eftersom jag nu har över 100 följare på Bloglovin och eftersom november är en riktigt tråkig månad så vill jag liva upp vardagen lite, både för mig själv och mina kära läsare så därför kör vi en tävling till. Som jag nämnde tidigare så är "Julgodis för små och stora sockerbagare" en riktig favorit när det kommer till julgodis. Har man inte smakat den gudomliga lakritskolan så har man verkligen gott miste om något. Jag har ju som sagt redan den gamla versionen så det finns ju ingen anledning att jag sitter på två böcker som är nästan likadana, så jag tänkte lotta ut den nya boken till någon som annan som får glädje av den. Visserligen går jag själv miste om en hel del nya recept från de nya kapitlen men det bjuder jag på. Jag vet att många julälskare redan har den här boken i sin bokhylla men man kan ju alltid tävla ändå och ge bort boken vid en eventuell vinst för att sprida lite julkärlek till nära och kära.
 
Tävlingsregler:
 
Som vanligt kan man få max 4 lotter, en lott för varje punkt nedan.
 
1. Kommentera det här inlägget och skriv en liten motivering till varför du vill vinna och vad som är absolut viktigast på ditt godisbord.
 
2. Följ bloggen på Bloglovin och Instagram
 
3. Skriv och berätta om tävlingen i din blogg, använd bilden och länka hit. Skriv även i ditt inlägg vad som är viktigast på ditt godisbord. Har du ingen blogg så funkar Facebook eller Twitter lika bra.
 
Så var det klart!
Tävlingen avslutas 20 november kl 24.00
Lycka till!

22 kommentarer:

Emma says style, love & rock and roll. sa...

Hej julbloggen!

Jag skulle jättegärna vinna boken till min bästa vän. Hon älskar allt som har med julen att göra, särskilt godiset och maten. I år är hon visserligen extra lycklig för att hon väntar sitt första barn - men det är även tungt att precis vid jul vara höggravid. Så om jag vinner skulle jag ge denna till henne för extra uppmuntran och jag vet att hon skulle bli såå glad!

min mail: emmasaysstyle@gmail.com

Jag har redan denna blogg på bloglovin! :D och ska följa via instagram (heter emmasays där)

Jul hos Linda sa...

Jag vinner aldrig något, så det vore ju roligt att göra det nu ;) Mitt favoritjulgodis är daim, vilket i princip är långkokad knäck med chokladöverdrag. I övrigt brukar jag inte laga julgodis, men det beror snarare på att jag saknar kunskap och inspiration, så boken vore väldigt rolig att vinna :)

Min e-mail är linda_storas@hotmail.com.

Jul i Laloland sa...

Vilket perfekt pris!
Jag vill vinna boken för nya ideér och tips. Varje år vill jag öka på med något nytt och gärna hitta recept som funkar trots att det inte är jul. Jag älskar ju att göra julgodis - det är det roligaste till jul tycker jag. Viktigast på gottebordet är nog choklad i alla dess former, men speciellt i form av min hemgjorda kola - något som skapar stor besvikelse om det fattas. Så mina chokladkolor är ett måste!

Jag länkar, gillar instagram och blogloving(men som mig själv, inte som julblggen för det inlogget har jag glömt...)

Här är inlägget hos mig:
http://julilaloland.blogspot.se/2012/11/tavling-hos-min-vita-jul_13.html

//jessica

Anonym sa...

Åh en julkokbok vill jag självklart vinna :) På gottebordet måste choklad i nån form alltid finnas med.

Bente O sa...

Hei
Først må jeg si det er en fantastisk flott julblogg du har.
Jeg vil selvsagt vinne boken og skal blogge om deg på min blogg i Norge.
Ikke bare for å vinne boken, men også for å vise enda en flott svensk juleblogg for mine bloggvenner.
Min favoritt julegodis må være hjemmelaget mozartkuler. Blir ikke helt jul uten dem.
Ha en fin dag!

Lantligt i Smultronbacken sa...

Jag är gärna med i tävlingen.

Bountybollar är ett måste på mitt godisbord, med marabou choklad doppade. MUMS!
Jag är följare av din blogg. 2 lotter tror jag det blev

Kram Teres

Linda sa...

Denna fin fina tävling vill jag såklart inte missa :)

Då jag älskar julens alla bak skulle denna fina bok vara super
att få ha på min kokbokshylla där det faktiskt saknar en julkokbok.
Det viktigaste på mitt godisbord är den hemmagjorda trillingnöten,
man måste ju göra egna då paradis/alladin kartongerna har så få......

Följer dig redan på bloglovin så jag tror att det totalt
blir 2 lotter.

Kram linda

Helly sa...

Åh, vilken chans, den tar jag gärna. Jag har nosat på boken länge men inte slagit till.

Det viktigaste på gottabordet? Det måste vara Sveas kola. En kola med ett recept familjen fått av en äldre dam vid namn Svea. (jag kommer skriva om denna dam senare) Det är liksom ingen jul utan denna kola och så tycker samtliga familjemedlemmar mellan 3 -78 år.

Följer redan på Bloglovin

Kram!

Jennifer sa...

Först vill jag tala om att jag tycker att du har en fin blogg! :-) Jag har skrivit på min blogg http://norrviken.bloggagratis.se/ , jag har gillat på både instagram och bloglovin och nu kommenterar jag här. :-)
Det som absolut måste finnas på mitt gottebord är mina Mozartkulor och knäck. Mozartkulorna gör jag så här: Rulla små kulor av nougat. Skär små slantar av marsipanlimpor i olika färger. Tryck ut marsipanen till en tunnare och större rund cirkel. Lägg i nougaten och rulla ihop till en boll. Doppa sedan botten i smält mörk choklad och ställ på smörpapper. Ringla smält choklad över i tunna slingor och åt samma håll.

Emma Hå sa...

Åh jag skulle jättegärna vilja vinna den! Jag kommer inte ha råd att köpa en enda julklapp i år pga CSN, men vill ändå ge något till min syster eftersom hon betyder så enormt mycket för mig. Att hon dessutom är bagare och konditor och älskar julgodis gör inte saken sämre... Skulle gärna vilja ge henne den här boken!

Mitt måste på godisbordet är mammas hembakade pepparkaksmuffins med philadelphia och kesella. Annars har jag svårt att gå en hel jul utan att äta riktig hederlig knäck!

//Emma Hå

Andrea sa...

Jag vill vara med och tävla! Och den här boken skulle motivera mig att bjuda familjen på något alldeles extra när det gäller gottebordet.

Något som alltid ska finnas med bland julgodiset hos oss är knäck. Den traditionella varianten som ska få koka länge, länge och bli riktigt seg och god innan man blandar i den hackade mandeln och låter de stelna i formarna. Det är jul för mig.

Flipfloppan sa...

Åh, fast jag bakar mycket, finns det fortfarande bara en sak som är riktigt viktig på gottebordet och det är Tomteskum. Som man ju köper.. Vinner jag boken, kanske jag äntligen hittar något som är värt att platsa år från år. Klem

Anonym sa...

Förutom att jag finner ro och avkoppling då jag baka vilar det något alldeles speciellt över att få baka tillsammans med min tre barn. Med denna bok i vår ägo ser jag framför mig många fler härliga bak stunder.
Knäck är en favorit här hemma och även så barnens marsipan figurer.

/ Michaela

Anonym sa...

Jag har letat länge efter en bra sådan bok men alltid fått beslutsångest eftersom jag inte vetat vilken jag ska välja och därför skippat det, så eftersom den här boken skulle vara den ultimata så vore den ju perfekt för mig! Vi har aldrig haft ett riktigt godisbord tyvärr, ingen har orkat göra och jag har inte riktigt haft kunskapen, en annan anledning till varför denna bok skulle vara perfekt, kanske skulle jag hitta en favorit då!

/Linda E

Annika sa...

Ååå, den vill jag vinna. Min son "hjälper" mig väldigt gärna i köket och då tror jag att det skulle finnas många bra recept i denna som skulle passa att vi gör tillsammans! Favoritgodis - den var svår! Skumtomtefudge kanske? Eller när man blandar ihop små kluttar av Kellogs K och smält nougat och choklad?! Eller Mozartkulor? Ja, mozartkulor får det nog bli.
Dig följer jag redan på Bloglovin, såklart!
/Annika

mor sa...

Får mamma också vara med och tävla??? Vill jättegärna ha den här boken, blir ett bra paket i något julklappsbyte. Min absoluta godisfavorit till jul är självklart marsipangrisen med choklad på. Ju större desto bättre. Ingen jul utan gris, enligt din mor.

Anna L sa...

Älskar verkligen julgodis men har fastnat i det gamla vanliga och vill ha nya upplägg och idéer, därför vill jag vinna denna boken. Kan absolut inte vara utan mozartkulor på gottebordet. Det är så gott.

Följer dig redan via bloglovin.

Nu håller jag tummarna =)

hillevianna@hotmail.com

Petra sa...

Hej!
Jag skulle verkligen vilja vara med och tävla! :)

Mitt absoluta favoritgodis är såklart ischokladen, tyvärr pga soja- och mjölkallergi så kan jag inte längre äta de små godbitarna så jag hoppas att hitta bra recept i boken som jag kan baka med soja- och mjölkfria ingredienser!

Jag har bloggat om tävlingen (http://petrasandholm.blogg.se/2012/november/dags-att-tavla.html#comment) och följer dig nu på instagram där jag heter petrasandholm

Kram och god jul :)
Petra
brutan.blogg@live.se

Anonym sa...

Jag skulle gärna vilja vinna för att ge boken till min dotter, som flyttat till egen lägenhet. Förhoppningsvis får mamma provsmaka godsakerna :)
Min favorit är tryffel, men det som är populärast bland resten av familjen är knäck, så dessa två måste finnas till jul!
Mvh Nanna
nannaeATlive.se

Anonym sa...

Höjdpunkten inför jul är när jag och barnen kör igång med bakning och godistillverkning. då tindrar barnens ögon. vår favoritäe bounty bollar med mörk choklad.
sandra.mattsson79@gmail.com

Anonym sa...

Självklart vill jag vinna boken. godistillverkning är ju bland det roligaste inför julen. favoriten just nu är bounty bollar, men vem vet i år kanske man hittar en ny favorit.
sandra.mattsson79@gmail.com

Anna sa...

Jag skulle gärna vilja vinna boken då verkar ha många bra recept och kanske kan ge mig lite mer inspiration. Viktigast på mitt godisbord är nog rockyroad. Även mozartkulor har hängt med länge.

Lägger även en liten länk och hoppas på tur!