onsdag 21 november 2012

Äntligen är det dags för julstökspremiären

Hej på er
 
Igår var det premiär för julstöket 2012. För stökigt blir det, i alla fall i köket. Älskar ordet "Julstök" förresten, det innehåller så mycket känslor, förväntningar, minnen, förhoppningar och traditioner. Tänk nu har vi allt det roliga framför oss. Och snart är det dags för the best time of the year, så sätt igång och njut för ni vet ju alla hur fort det faktiskt går när vi väl är inne i december. Jag tjuvstartade ju lite förra veckan och nu fortsätter jag med min tjuvstart och först på tur stod pepparkaksdeg som nu ligger i kylen och gottar till sig. Varför lägger man förresten degen i kylen i minst ett dygn? Är det bara för att den ska få bättre konsistens eller har det något med smaken att göra? Jag provade ett nytt recept som vanligt, har inte riktigt hittat rätt än. Receptet fick jag av en söt bloggläsare förra året och jag hoppas att det blir bra. Gjorde halv sats till att börja med, blir så mycket annars och smöret var nästan slut. Men skönt att vara ute i god tid så man bara kan plocka ut degen när man är baksugen. Kanske blir det en sats till närmare jul, i alla fall om det blir pepparkakshustillverkning. Jag har några krav på den perfekta degen och de färdiga kakorna - god att äta, både degen och pepparkakorna, lätt att arbeta med, bra konsistens på kakorna och så lukten såklart. Jag återkommer med en degrecension och receptet om kakorna blev bra. Bästa pepparkaksdegen till pepparkakshus skrev jag om 2010 och förra året provade jag en deg med citron i som inte riktigt föll mig i smaken. Inväntar med spänning årets pepparkaksbak.
 
Varma kramar till er alla
 
Ja jag vet, det ser apäckligt ut. Ser ut som något som inte hör hemma i en turkos skål i kylskåpet.
 

1 kommentar:

Jessica sa...

Degen ska vila för att smakerna ska komma ut ordentligt och kemista sig med fettet i degen. Min deg vilar alltid flera dagar för bästa smak...å andra sidan tar det flera dagar att baka ut den...eller veckor =)

Julstök kanske är det ord beskriver den här början på julen allra bäst...mycket ska fram och en del ska bort så det nya får plats - virrvarr av papper och kartonger - kan inte bli så mycket bättre!