måndag 29 oktober 2012

Tomten Erling

 
 
Får jag presentera Erling. Min nya tomte som var tvungen att följa med mig hem från söndagens julmarknad. Det var kärlek vid första ögonkastet. Jag såg honom direkt när jag kom in men det sista jag skulle köpa var en dyr tomte så här veckan innan vår Ullaredresa. Men jag kunde inte riktigt släppa honom ur tankarna, gick och klappade, kände och klämde på honom flera gånger. Det fanns flera liknande tomtar, men han stack ut ur mängden, men nej han var för dyr. Men tillslut kunde jag inte längre motstå hans charm, vi fick helt enkelt hoppa över det svindyra marknadsfikat och köpa en korv på Statoil istället där de tog kort, för han skulle med hem. Och nu sitter han här, vår Erling. Jag döper ofta mina tomtar och alltid blir det ett namn på bokstaven E. Jag ville att han skulle heta Ernst men det har vi redan en tomte som heter. Så Erling fick det blir. Han får nog sitta framme till jul, ingen idé att packa ner honom i en kartong när det ändå snart är dags att packa upp honom igen. Damen som sålde honom blev så glad att jag köpte just honom för det var även hennes favorit sa hon, och hon sa att ingen ville ha gråa och vita tomtar till jul, då är det bara de röda som säljs så hon var glad att han fått ett nytt hem. Så därmed minskade min julshoppingsbudget rejält, men det är han värd. Kvalitet får gå före kvantitet den här gången.
 
Kramar

7 kommentarer:

Maries strålande jul sa...

Åh så söt, den hade inte jag heller kunnat motstå! Är det något riktigt speciellt man inte kan släppa i tankarna tror jag man ångrar sig om man inte köper det.

Erica AKA Tomtens Dotter sa...

FIN!
I exets gäng finns det två tomtar: Ernst och Yrnst. De följer alltid med på festivaler, kryssningar och krogbesök.

Jul i Laloland sa...

Jättefin och välgjord! Han får nog ett bra hem hos er =)

Ellen sa...

Otroligt fin! Önskar att jag hade en likadan!

Emelies Christmas sa...

Men åhh vilken söt tomte!! :D Tror att jag blev lite kär nu!

Svar: Det är så sjukt svårt med jultidningar, speciellt att hålla sig bort från dom!
Om jag ska rekommendera tre stycken så blir det Underbara julhem, Stora juljournalen 2012 och Amelia Jul :)

Miriam sa...

så søt nisse
tror nok han ville blitt med meg hjem også

Ellinors julblogg sa...

Vad söt! Den hade jag nog också haft svårt att motstå.