måndag 22 oktober 2012

Om att skriva en önskelistaJa så var det dags att skriva årets önskelista. Det kan tyckas att man börjar bli för gammal för det när man inte har så många år kvar till 30 men till mitt försvar kan jag säga att jag måste ha saker nerskrivna för att komma ihåg en önskelista i huvudet tillsammans med dagisutflykter, bvc-tider, blogginlägg, keramikidéer och allt annat som en tvåbarnmamma bör komma ihåg skapar bara ett stort jäkla kaos vilket i sin tur leder till magkatarr. Nej att skriva ner så mycket som möjligt, gärna i listform, är ett måste för att min vardag ska fungera.
 
Så nu var det alltså dags igen och som vanligt är det en pågående process under några dagar/veckor/månader för att komma på en komplett önskelista på några minuter har aldrig varit min grej. Av någon anledning gick det trögare än vanligt i år och de punkter som jag lyckats knåpa ihop hittills kan man inte sammanfattas med något annat ord än "tråkigt". Kanske är det för att jag, mot alla odds, faktiskt har blivit vuxen och insett att jag faktiskt kan köpa det jag vill ha själv. Kanske är det för att jag har allt jag behöver när det gäller prylar (mer än jag behöver snarare). Eller kanske är det så att jag äntligen har kommit till den punkt i livet då jag inser vad som egentligen är viktigt - och det är inte mer prylar. Att mina nära och kära får vara friska och må bra väger så mycket tyngre än samtliga paket i Tomtens stora säck. Det kära vänner, är en mycket befriande och härlig känsla när man kommer till den insikten. Tacksamhet för det man har, även fast man kanske inte alltid uppskattar det något enformiga liv man lever. Vem vet hur livet ser ut om ett år? Det kan hända mycket under ett år och tyvärr är det inte alltid positiva förändringar som kan inträffa. Klart att man ska ha en önskelista och få paket, men tänk lite extra på dem runt omkring och se till att umgås och njuta av nuet under julhelgen och tiden fram till dess.

Nu ska jag fortsätta med min tråkiga önskelista, jag har upptäckt ett mönster - pocketböcker, raggsockor och nya mysbyxor - ovärdeligt på årets tråkigaste dag, juldagen. Jag ska också fortsätta att terrorisera brevlådan i jakten på de efterlängtade paketen.

Ha en fortsatt fin dag.
Kramar

2 kommentarer:

Lantligt i Smultronbacken sa...

Här har du en till listtjej. Jag listar ALLT och maken skrattar gott åt mig, men få har större koll än mig och inte är det jobbigt heller, det är ju bara att kika i listorna.

Kram Teres

Jessica sa...

Utan listor stannar mitt liv! Jag skulle inte ha ordning på något om jag inte listade. Som lärare är det ett måste för att hålla alla småsaker i huvudet som någon säger precis innan de springer ut genom klassrumsdörren eller som finns på postit-lappar på mitt skrivbord.
Till jul blir det alltid listor - och jag har alltid en aslång önskelista...är nog inte riktigt vuxen än ;)