tisdag 23 oktober 2012

Norges vakreste julehjem

 
 
Titta vilken underbar bok jag har fått hem, Norges vakraste julehjem, och som jag har fått äran att recensera. Det är Maison interiör som har gjort den och den är utgiven av Shibsted förlag.
 
Vanligtvis är det mest svenska och danska hem som är förebilder inom inredning men grannlandet i väst kan minsann de också. Det här en väldigt vacker bok som visar julen i 14 vackra hem, alla med sin personliga stil. Här finns den lantliga julen, retrojulen, den moderna julen, den vita julen, allmogejulen, den gammaldags julen... de flesta stilar finns representerade i den här boken. Fokus ligger på vackra helhetsbilder och även om det finns text till samtliga kapitel så är detta en bok att bläddra i, om och om igen. Att boken är på norska stör mig inte, som sagt, de förtrollade bilderna får mig att vilja hoppa över att läsa. Jag suger åt mig av allt det vackra och låter mig inpireras. Det enda som stör är att vissa bilder känns som ur en inredningstidning från 90-talet , men det är en smaksak, jag föredrar ju självklart de kapitlen som fångat upp min egen, personliga, stil. Men här finns något för alla. Det här är en renodlad inredningsbok, inga recept, inget pyssel men som sagt, inpiration får man ändå. Boken är stor och tung, en så kallad "coffe table book" på 224 sidor och omslaget tog mig med storm så den här boken kommer få ligga framme i jul som en fin inredningsdetalj.
 
Boken, Norges vakreste julehjem, finna att köpa på svenska Adlibris och kostar 348kr.
 
Tillägg: ni får ursäkta bilkvalitén, inte det lättaste att ta kort i en bok och resultatet blir därefter.
 
Nu ska jag och Lilltjejen baka lite inför helgens dop och ikväll blir det keramikkurs. Härlig tisdag.
 
Kramar
 

 
 

7 kommentarer:

Thereses jul sa...

Hjälp vilken härligt bok! Synd att den kostar en del, för jag tror verkligen att jag hade gillat den. Man kanske skulle önska sig den i julklapp?

Anna sa...

Låter av dina ord och ser ut att vara en riktigt härlig julbok. Typiskt att min julbudget ej innefattar nya julböcker.

Jessica sa...

SUperfin och känns som den passar dig som handen i handsken =)
Jag älskar den där farstutrappen... vill också ha ett hus!

Emelie - Jul i Tomteverkstan sa...

Men åh, vilken underbar bok, den skulle man ju inte säga nej till :)

sv: Tack så jättemycket fina du! Blir så otroligt glad av dina kommentarer, alldeles rörd av så fina ord :) Det värmer verkligen :)

Jajemen jag ska faktiskt på bloggträffen, ska du? :) Kram!

Helly sa...

Jättefin bok, känns på nått sätt både skandinavisk och amerikansk. Härliga böcker du får recensera, inte det sämsta

Sv: tack snälla för din kommentar. Vi var ett trött gäng senare på kvällen. Recept kommer, lovar! :)

Emelies Christmas sa...

Så underbara bilder!

Lulla sa...

Anbefaler også sterkt boken Sanselig Jul av Franciska Munck-Johansen.
Se nettsiden :

http://franciskasvakreverden.blogspot.no/2011/11/vinn-24-flotte-premier-for-mer-enn.html

Koselig blogg du har, legger meg til som følger