söndag 28 oktober 2012

Mina kärleksförklaringar till julbloggare

 
 
Tomtens dotter, jag tackar ödmjukast för dina fina ord, det värmer i hjärtat ska du veta. Och full av amningshormoner som man är så blir jag nästan lite tårögd, dina ord gjorde hela min helg.
 
Nu är det alltså min tur att välja ut mina favoriter. Jag har ju mina gamla godingar som jag följt länge och det känns som jag känner personerna bakom bloggarna trots att vi aldrig har träffats, inte än i alla fall. Sen finns det såklart nya stjärnor på blogghimlen som jag gillar skarpt. Eftersom ni inte känner mig privat så kan jag enklast presentera mig så här "Hej. Madeleine var namnet, beslutsamhetsångestens okrönta drottning". Det finns ingen veligare människa än jag och att bara välja ut 5 bloggar som jag älskar är stört omöjligt. Ingen nämnd, ingen glömd vore kanske det enklaste att skriva men det finns några som har en speciell plats i hjärtat.
 
Emelies tomteverkstad: redan första gången jag såg din blogg blev jag kär i din header, så välgjord och totalt klockren. Vi har lite samma stil och jag blir så avundsjuk på all din energi. Du fixar och gör så fint och du om någon ger mig en spark i baken att fixa lite extra jag också. Det är för övrigt ditt fel att jag numera är totalt sålt på Greengate så hädanefter skickar jag alla Greengatefakturor till dig, okej?
 
Jul i Laloland: En gammal goding i bloggvärlden och en av de första som jag började att följa regelbundet. Totalt olik mig själv men det är antagligen det som gör att jag älskar din blogg. Du får mig att längta efter kitsch och tro mig, för några år sedan skrek jag om man ens nämnde det ordet. Din kitschighet har smittat av sig på mig, och det passar förträffligt ihop med min vita bubbla som jag lever i. Mer kitsch åt folket för det blir man glad av.
 
Hellys jul: Denna underbara kvinna är min idol i smyg. Helmysig blogg och härliga bilder,"proffsig" är det bästa ordet för att beskriva hennes blogg. Jag ser verkligen fram emot att träffa dig.
 
Victorias jul: Förra julen var vi båda gravida med allt vad det innebär och då kände jag lite extra samhörighet med dig och det har liksom hängt sig kvar. Uppdateras ofta och jag kan inte riktigt sätta fingret på vad jag gillar med bloggen, men den ger mig en skön julkänsla.
 
Tomtens dotter: Att hon kallar sig själv Tomtens dotter säger ju allt, hon kan det här med julen. Det är alltid spännande att läsa hennes inlägg och det är tack vare henne att jag tagit upp keramiken igen, ett stort tack för det.
 
5 är en tråkiga siffra tycker jag, sådär medelmåttig så därför kör jag vidare med några kärleksförklaringar till.
 
Jul i stan är en blogg som jag tokdiggar men som tyvärr inte har uppdaterat bloggen i år. Vart håller du hus? Du är saknad. Kom tillbaka. NU.
 
Samma sak med Stockholmsjul, även detta är en saknad blogg.
 
Amandas jul: Hon är typ bäst på att få gratisprylar och julböcker. Jag är inte dålig jag heller men hon är snäppet vassare. Det förgyller vår vardag och kan tyckas girigt men vi älskart. Följer hennes inlägg med stor spänning.
 
Christmas Dreams: Vi hade ju en liten dust förra året som inte var så trevlig. Jag skyller på mina gravidhormoner, helt onödigt att göra en höna av en fjäder. Men det var då, det har jag lagt bakom mig för länge sen. No hard feelings från min sida. Jag gillar hennes personliga blogg och hennes jul uppe i Norrland. Hon är väldigt ombytlig gällande design och bloggnamn men hey, varför inte? Man byter tills man är nöjd. You go girl.

De jag inte har nämnt här får absolut inte ta illa upp. Jag gillar er också.
 
När det gäller "I love your blog" så fanns det vissa regler att förhålla sig till som att tex bara nämna 5 bloggar, vilket jag inte kunde hålla. Samma sak gäller att kommentera hos dessa bloggare vilket jag får göra imorgon för nu ska jag sova, men troligtvis kommer jag glömma bort det men hoppas att ni hittar mina kärleksförklaringar ändå.

God natt

10 kommentarer:

Julbloggen - Christmas Dreams sa...

Oj, jag vet inte vad jag ska skriva! Det var oväntat! Men jag kan börja med att säga att jag också har lagt det bakom mig och jag känner inte heller några hard feelings alls :) Jag skyller mitt beteende förra året på ett förvirrat tillstånd och en identitetskris på bloggen! Jag blev glad av dina ord och vill säga att jag diggar din blogg ordentligt! Vill också lova att det inte blir fler dubletter av våra designer - gravidhormoner or not, det var fel av mig ;) Kram!

Jenny sa...

Åhhh vad du är gullig. Jag älskar din blogg! Jag har inte hunnit med min blogg i år ( med två småttingar och ett roligt projekt jag jobbar på). Men i år blir det julhandel i både New York och London så jag kanske slänger in lite bilder. Tack i gen alltid kul att vara saknad. :)

Jenny Jul i stan

Emelies Christmas sa...

Det finns så många bra julboggar :)

Jul i Laloland sa...

http://julilaloland.blogspot.se/2012/10/bloggloving-och-webbkarlek.html

Psst...lovebombing på bloggen
//Jessica

Amandas jul sa...

Haha, jag tackar för en härlig motivering och kan bara säga att det finns måååånga fördelar med att vara julbloggare ;) Följer självklart din blogg med lika stor spänning jag!

Erica AKA Tomtens Dotter sa...

Å tack för tillbakapassningen :-) Jag blir minst lika glad som du blev!!!

(Förresten, som kuriosa: satt och spanade igenom vad du hade för kategorier. Fastnade på ett ord som jag inte hade den minsta susning om vad det betydde. Jullekar. Bara det att jag inte läste jul-lekar, utan julle-kar. Vad tusan är ett julle-kar...? Jul-lekar vet jag dock vad det är :-) Vet inte vad jag tänkte, men jag skyller på dysfunktionell hjärna pga vilken tid klockan är...)

Christin Unwod Dorga sa...

Jeg har nominert deg i min blogg http://unwodsjuleglede.blogspot.no/

Emelie - Jul i Tomteverkstan sa...

Underbara du! Det här gjorde verkligen min dag så himla mycket bättre! (ligger hemma i influensa...) :) Blir alldeles rörd av så fina ord :) Jag vill bara tacka och ge dig en stor kram! Haha, det är okej, skicka fakturorna till mig du ;)

Sen kom jag på att jag såg en kommentar du hade lämnat på min blogg för någon vecka sen, såg den på jobbet så kunde inte svara då och nu har den försvunnit... Men jag hade för mig att du frågade om jag skulle ta tåget till sthlm. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra faktiskt, kanske tar tåget, kanske kör. Vet inte om jag ska bo kvar heller eller om jag ska åka hem på kvällen/natten :) Det är så att jag har en tävling som väntar i gbg dagen efter, SM, så vet inte om jag ska åka dit kanske direkt från sthlm, haha, usch jag är världens veligaste människa! Hur hade du tänkt göra? :) Och du.. jag ser jättemycket fram emot att få träffa dig också :)

Victorias Jul sa...

Tack så mycket. Jag gillar din blogg också.

Helly sa...

Underbara Madeleine! Du är för söt! Tack snälla för dina fina ord! De värmer nått otroligt. Är så glad för den fina gemenskap som finns i vår lilla värld. Och jag ser ENORMT mycket fram emot att få träffa dig också. Ska bli så spännande. Känns ju som om jag känner dig.
Stor kram! :)