måndag 29 oktober 2012

Julmarknad på Myrö gård

 
Hej på er
 
Hoppas att ni haft en lika fin och härlig helg som jag. Har haft fullt upp från morgon till kväll så jag har varken hunnit blogga eller läsa alla andra julbloggar, vilken tur att jag är mammaledig så att jag hinner läsa igen allt idag. Fredagen bestod av förberedeleser inför dopet som gick av stapeln i lördags. Jag tycker egentligen att dop är lite tråkiga på grund av att det har varit lite väl många dop senaste åren och alla är ju ungefär likadana. Däremot njuter jag av att få spendera tid i kyrkan för det om något ger mig julkänslor av någon anledning. Brukar aldrig vara i kyrkan runt jul, jag har aldrig besökt varken julotta eller midnattsmässa men ändå är kyrkan julig för mig. Kanske skulle bli en ny tradition att gå dit och njuta av julefriden strax innan jul. Sen var det självklart härligt att träffa alla släktingar och vänner på en och samma gång och det kändes lite som julafton när jag och Lilltjejen tog oss an uppgiften att öppna Lillebrors alla fina presenter.
 
 
Igår var det äntligen dags för årets första julmarknad på Myrö gård utanför Örebro. Frosten låg som ett krispigt vitt glittrande täcke på marken och solen sken, bättre väder kan man inte räkna med på en julmarknad i oktober när man bor i min del av landet. Utbudet av försäljare var ganska stor och det fanns en hel del fint. Jag tog med mig Lilltjejen och min vän Cajsa för några timmars killfri-tid. Tyvärr var största delen av marknaden inomhus vilket förstör lite av julkänslan, jag hade gärna sett att den låg utanför herrgården istället för i en stor byggnad vid ladugården, dessutom saknade jag julmusik vilket hade bidragit till en mysigare stämning. Och inget godis fanns att köpa vilket är ett måste på en marknad tycker jag. Lilltjejen fick rida en sväng, titta på lite djur och hon köpte ett ljus i form av en vit gran med glitter på, så hon var nöjd. Vad jag köpte visar jag lite senare. Julmarknaden på Myrö gård är en del av Svenska slottsmässor vilket gör att man garanterat får kvalitet på marknanden. Inträdet kostade 70kr per person och jag hade gärna sett att en kopp glögg ingått i det priset. För det är ju lite den känslan man söker, kyla i luften, helst snö, en kopp glögg i handen och julmusik i bakgrunden - så ska en julmarknad vara. Men jakten på den ultimata julmarknaden fortsätter, jag har ju tidigare besökt julmarknaderna på Taxinge slott och Färna Herrgård och så självklart Gammaldags julmarknad här i Arboga som hittills är den bästa.
 
Nu ska jag äta kakbuffé som blev kvar efter dopet.
Sämre kan man ha det en måndag.
 
Kramar
 
 

2 kommentarer:

Thereses jul sa...

Vilka underbart söta bilder. Mitt hjärta smälter!

Klick, klick for some linklove;
http://theresesjul.blogspot.se/2012/10/i-your-blog.html

Sanna Christmas sa...

Mysigt! :)