tisdag 9 oktober 2012

Jul och nyårskläder till de små

Hej hopp!
 
Som jag berättade förra veckan så köper vi alltid nyårskläder till barnen i julklapp och dotterns underbara nyårklänning kom med posten i måndags. En annan sak som är en tradition är att få julaftonskläderna i julstrumpan på julaftonsmorgon (plus lite godis och ett hårt paket såklart). Den traditionen hänger kvar från min egen barndom. Kommer ihåg ett år, jag kan ha varit 6-7 år och då hade min mamma bland annat sytt ett par tajta byxor i julrutigt tyg och på den tiden sov jag alltid över hos min pappas familj i Örebro natten till julafton. Av någon anledning fick jag prova kläderna dagen innan julafton och tur var väl de för byxorna var så små att jag knappt fick upp dem över vaderna. Så det blev till att ge sig ut i julkaoset några timmar innan stängning dagen före julafton för att hitta något som jag kunde ha på mig, behöver jag ens säga att det flesta finkläder var slutsälda sen länge? Det löste sig tillslut i alla fall och efetrsom jag själv inte syr kläder så hoppas jag att historien inte kommer upprepa sig=) jag är alltid ute i god tid när det gäller julkläder till barnen eftersom just deras storlekar har en tendens att sälja slut direkt. Här är några favoriter som jag hittade hos Kappahl och Lindex kommande nyheter.
 
 
 
Den röda klänningen från Kappahl är ett måste, så himla söt och den finns även i blått. Bodyn från Lindex med väst och blå fluga är också riktigt fin, kanske inte så julig egentligen, jag hade föredragit en röd fluga men rött är faktikst inte ett måste på julen (har det sällen på mig själv), huvudsaken är att man är finklädd. Till nyår hittade jag den här bodyn i smokingmodell, även den från Lindex och nyårsklänning har vi ju men det här finns ändå med på önskelistan och kommer från Kappahls Vintage stories.
 
Idag är Lilltjejen hemma från dagis så då ska vi mysa med tända ljus (är svinkalt här hemma), kolla på julfilmer för barn och om regnet håller sig borta så hoppas jag på att ge mig ut på stan för att jaga reda på Allers julmagasin. Ni andra som har kikat i den, var den bra?
 
Kramar

2 kommentarer:

Victorias Jul sa...

Vilka fina kläder. Jag är i princip klar med sonens julkläder, det enda jag behöver är en skjorta till han. Dotterns kläder har jag inte hittat ännu

Amandas jul sa...

Vilken rolig idé med kläderna i julstrumpan! Och jag håller med - fin klänning :)