torsdag 4 oktober 2012

Ett hav av ljus i mörkret

 
God kväll!
 
Julens godisbord är så här års ett hav av ljus. Ljusslingan har fått hänga kvar sedan förra året men det är inte förrän nu jag har börjat tända den varje kväll. Även den höga glasskålen full med antika julkulor har fått stå orörd, men gömd, fram till nu. Längtar till mina skålar i fattigmanssilver står här fulla med polkagrisar, olika sorters kolor och en massa annat gott. Spegeln i bakgrunden, som tyvärr inte syns så bra, kom maken hem med här om dagen från stadens ena antikaffär. Jag önskade mig den egentligen i julklapp, men han vågade tydligen inte vänta så länge och ingen är gladare än jag! Det gamla glaset är spräckligt och fungerar inte att spegla sig i men vad gör det, den speglar ljusens lågor på ett magiskt sätt. Lite trasig och guldig blev lagad och vitmålad med en sliten look - favoritsysselsättningen. 
 
Jag måste skaffa mig en bättre kamera eller åtminstone ett bättre objektiv så att det går att få bättre bilder när mörkret faller. Idag fick telefonen agera kamera vilket funkar det också. Nu ropar soffan på mig efter en hel dag med sjuka familjemedlemmar, framtidsplanerande och hemmapysslande. Lite av vad jag hittat på lovar jag att visa en annan dag.
 
Kram på er


9 kommentarer:

Johanna sa...

Åh vad vackert det ser ut:) man kommer verkligen i julstämning av det där :)

Helly sa...

Å vad fint det lyser. Syns verkligen att du gillar vitt. Snyggt och klassiskt.
Vad härligt med en make som gör sådana bra inköp :)
Hos oss har oxå ljusslingan fått sitta kvar hela året. Det var mycket tydligt att det helt plötsligt var för mörkt och jag behövde tända den. Hade faktiskt glömt att den hängde där. Det ä bra förvaring det :)

Jul i Laloland sa...

Åh va fint! Och det är så mysigt nu i höstmörkret att tända upp. Vi har faktiskt en slinga som hänger hela året över vardagsrumsdörren - den agerar ljusvägg =)

Amandas jul sa...

Ser otroligt mysigt ut!

Anonym sa...

Jättevackert!
Jag har alltid undrat vart man kan köpa sådana där långa "glasburkar" och ha julkulor i, skulle du snälla kunna tipsa om det?

Emelie sa...

så vackert! :)

Anonym sa...

Tack för att du inte svarar på kommentarer :) Vilken besvikelse.

Madeleine W sa...

Till anonym: Det är inte så enkelt att svara någon som är just anonym men jag har gjort ett tillägg i texten om min glasburk men som sagt, den köptes för många år sedan så svaret är nog inte mycket till hjälp tyvärr.

Denise sa...

Jag märkte nu att det jag skrev inte lät som jag hade tänkt mig, men jag menade bara att jag blev lite besviken.
Jag hade missat att man kunde skriva namn, inte för att det gör någon skillnad för jag hade ändå fått gå in bland de här kommentarerna för svar. Jag har dock efter mycket sökande hittat en snarlik på internet så det löste sig ändå till slut :)