onsdag 17 oktober 2012

En dröm från Georg Jensen

Hej på er!
 
Vad har ni i toppen? På granen alltså? Stjärna, spira, tomte, ängel? Gammal eller ny? Själv kör jag med en tråkig spira i silver från Selfridges i London. Det var meningen att jag bara skulle ha den tillfälligt, tills jag hittade något mer stilfullt alternativt en riktigt gammal men den är inne på sitt sjunde år så nu är det dags att börja titta efter någon bättre alternativ. Jag är lite kluven, antingen vill jag ha den här skönheten i palladium från Georg Jensen. Ska bara vinna en massa pengar först så att jag känner att jag kan spendera 1100kr utan dåligt samvete, på en toppstjärna som bara är framme någon vecka om året. Jag älskade deras gamla modell av toppstjärna, den känns lite tredimensionell, men årets modell är ännu finare, dock plattare, med vad gör det, vi har ingen dans runt granen så den syns ändå bara framifrån.

Det andra alternativet är, inte helt otippat, en antik julgransspira. Kostar inte gratis den heller och svår att få tag i men så vacker. Fast egentligen är det ju en stjärna jag vill ha, det känns mer klassiskt. Men stråkspiran får nog hänga med ett tag till, i alla fall så länge storvinsten uteblir (och eftersom jag aldrig spelar så lär jag ju aldrig vinna) Men nog om det, skönheten från Georg Jensen kommer jag drömma om länge.
 
Nu blir det snabbstäd, jippie vad kul! Väntar på ett gäng roliga paket som kanske kan komma idag, eller imorgon eller nästa vecka... spännande att vänta på posten som barnen väntar på julafton.
 
Kramar

5 kommentarer:

Thereses jul sa...

Den är helt underbart vacker! Tänk att få sätta den i grantoppen...

Jul i Laloland sa...

Superfin!
Jag har en asful spira i någon ful plast-glasaktikgt. Helst vill jag ha en i gammal fattigmanssilver! Eller den här stjärnan - men den passar nog inte så bra i min gran tror jag ;)

Helen sa...

Såååå fin! Den skulle jag vilja ha! V i har två granar, en med spira (för så hade jag det som barn) och en med stjärna (för det hade maken som barn) men jag är inte alls nöjd med stjärnan men den här är nog väl dyr:) men fin är den!

Flipfloppan sa...

Väldigt vacker. Jag har en i silver och pärlor som är så tung att jag måste stötta toppen med en extra pinne. Klem

Ellinors julblogg sa...

Den där var verkligen hur vacker som helst. Själv har jag en ganska så fin spira, men den har inte använts på flera år. Istället har jag helt enkelt dragit upp belysningen enda till toppen så att det sitter en lite ljuskälla där också.