tisdag 16 oktober 2012

Downton Abbey Christmas Special

God morgon!
 
En av de bästa tv-serierna genom tiderna enligt mig är engelska Downton Abbey som just nu är inne på sin tredje säsong. Jag hade bara sett delar av några avsnitt i förbifarten när jag zappade på tvn när jag i våras bestämde mig för att titta på de 2 första säsongerna för att ha något att göra de sista veckorna innan Lillebror beräknades födas. Det tog mig 3 dagar sedan hade jag sett alla avsnitt och jag var hooked for life. Självklart är det bra skådespelare och en bra handling men det är inte främst därför jag älskar serien utan det är för miljön, ett stort slott i 1920-talets england med tidtypisk inredning och klädsel såklart. Jag är fullkomligt förälskad i tiden runt förra sekelskiftet vilket syns på sina ställen här hemma och just 1920-talet har en speciell plats i mitt hjärta så när vi gifta oss så var bröllopet till stor del influerat av just den tiden med fjädrar, tyll och spets. Det finns en fristående längre avsnitt, nästan som en långfilm, som heter Downton Abbey Christmas Special som såklart handlar om deras jul och med en enorm julgran som är to die for för någon som mig som älskar antika julgransprydnader. Jag har sett avsnittet förut men nu känner jag att det är dags igen så det är vad jag ska ägna min förmiddag åt, sämre kan man ha det!=)
 
Ha en fin dag!
Kramar
  

3 kommentarer:

Jessica sa...

Jag älskar den också...åh detta julfirande...

Flipfloppan sa...

Underbart! Jag älskar den serien jag med och att kolla Christmas Specialen är ju en strålande idé. Kanske blir det rentav ikväll? TACK för tipset

Emma Julmust sa...

Tack så jättemycket! :}}}} jo man satt ett tag och funderade ett tag på om man skulle starta en julblogg eller inte. Men eftersom att jag tröttnat på min "vanligablogg" och det inte riktigt kändes som jag så kör jag på jul istället och det är tio gånger roligare! :D