torsdag 11 oktober 2012

Änglaspel i silver

Hej!
 
Finns det något vackrare ljud än ljudet av ett änglaspel? Jag har flera gamla änglaspel i lite olika modeller men jag brukar bara ta fram ett varje år på grund av platsbrist och eftersom jag har småbarn och katt så brukar jag bara ha levande ljus tända i det rum som jag har uppsikt över (om det inte är vägglyktor eller fotogenlampor) vilket oftast är vardagsrummet. Men som många av er läsare säkert vet vid det här laget så har jag en ganska stor samling av ljusstakar och skålar i gammalt fattigmanssilver och även antika julgransprydnader i samma material. Och i mitt huvud fungerar inte guld och silverfärg ihop, det skär sig ungefär som rött och rosa gör som jag fick lära mig tidigt. Visserligen kan jag idag tycka att just den färgkombinationen är väldigt snygg på tex tyg med blommor men ni förstår principen, röda byxor och en chockrosa tröja är det ytterst få (om ens någon) som kan bära upp. Samma sak med guld och silver alltså, det ska vara antingen eller och för mig är det då silver som gäller här hemma. Och där uppstår ett i-landsproblem! Ett änglaspel i guld funkar inte ihop med mitt fattigmanssilver. Men nu har jag hittat lösningen - ett änglaspel i silver! Älskart! Åker direkt upp på "vill ha listan". Finns bland annat hos Byggfabriken för 139kr.
 
Kramar

6 kommentarer:

Johanna sa...

Köpte ett änglaspel (ja eller... det var muminfigurer istället för änglar ;)) i fjol åt min systerdotter. Eftersom hon är liten och har en lillebror satte min syster det att stå på spiskransen och nu plingar det glatt lite nu som då när de eldar i spisen =)

Ps. underbar blogg, har just hittat hit =)

Anonym sa...

Suuper fina! Jag vill ha en med snöflingor :)

Skyddsänglar sa...

Vi tänder alltid min pappas gamla(sen han var barn) änglaspel på julaftonmorgonen. Då vet man att det är jul! :D

Anonym sa...

Håller med dig om att det inte funkar att blanda silver och guld då har jag hellre rött och rosa ;-). Min lösning blev istället att ha guld/ mässing i tv-rummet och silver i salen. Faktiskt det bästa av två världar och makens älskade änglaspel fick sin naturliga plats!
/Marlene

Emma sa...

Hej!
Vill börja med att säga att jag verkligen gillar din blogg! Snygg och intressant att läsa! Har i år upptäckt julbloggar och den första var din! =)
För en tid sedan skrev du ett inlägg om julgardiner du valde mellan... Vilket par slutade det med att du beställde?
Julhälsning, Emma

Madeleine W sa...

Emma: Tack söta du! =) Angående julgardinerna så har jag faktiskt inte lagt någon beställning än eftersom jag inte kollat upp måtten på fönstren i nya huset som vi ska flytta till. Men det lutar åt hissgardinen Happy Holidays till ett sovrum, hissgradinen white christmas till köket och white christmas gardinlängder till vardagsrummet=)