fredag 7 september 2012

Not my cup of glögg

"Blää" var min första reaktion. "Yuzu, vad f-n är det?" var min andra reaktion. Tydligen en citrusfrukt med rötter i östasien fick jag veta efter lite googlande. Var kom det juliga in i det hela? I ingefäran antagligen men hur gott är det? Nej i år hoppar vi årgångsglöggen som för övigt finns att beställa på Systemet från 14 september om nu någon, mot förmodan, känner sig lockad att smaka. För min del kvittar det egentligen eftersom jag sällan dricker starkvinsglögg. Jag får helt enkelt hålla mig till mina gamla godingar eller varför inte årgångsglöggen med saffran från 2010 som står oöppnad i skåpet. Förresten har glögg ett bäst före datum?
 
Nu ska jag hämta på dagis och sen blir det räkfrossa, räkglögg 2013 kanske vore nåt?
 
Tillägg: Även bilden får mig att tänka på allt annat än jul. Väldigt vacker men också väldigt... vårig.
 
Kramar
 
Foto: Blossa
 

4 kommentarer:

Victorias Jul sa...

Jag håller med dig känns inte alls julig. Inte för att jag är någon glöggdrickare och speciellt inte starkvinsglögg gör det inte mig nåt heller. Tycker inte direkt att man bör dricka alkohol på jul

Maries strålande jul sa...

Jag kommer inte heller att köpa den, jag gillar inte ingefära. Det blir vanliga lättviinsglögg istället.

Stockholmsjul sa...

Sv: Vad kul att höra! :) Självklart kommer jag följa din blogg i år igen! Din blogg är ju en av mina favvisar

Håller med om att bilden inte ger några kopplingar till jul direkt... Dock har jag läst att dom som provsmakat den tyckt att den vart riktigt god, så den kanske är värd en chans endå?

Erica AKA Tomtens Dotter sa...

Jag tror att det är ett bra drag att dricka upp saffransglöggen. Jag korkade upp en sparad 2007 tre år senare och då var den inte alls rolig längre. Vilket var tråkigt eftersom jag sparat den till "ett speciellt tillfälle"... Så kör på!

Jag tyckte att årets glögg var riktigt god. I min mun näst bästa av alla årgångsglöggar. Nu är ju jag en ingefäraälskare av stora mått, dessutom "knarkar" jag citrusfrukter under vinterhalvåret, så att den faller mig i smaken är ju inte direkt någon högoddsare.

Den var inte heller så spritig. Jag kan tycka att vissa starkvinsglöggar har en "anfallande spritighet", nästan så att den kommer och slår en på näsan (i brist på bättre sätt att beskriva det på) men denna var inte alls på det viset.