måndag 24 september 2012

Julen hos IKEA 2012

Foto: IKEA
 
Hej!
 
Ännu en julkollektion har sett dagens ljus! Jag har tidigare visat bilder från julen 2012 hos H&M Home och Åhléns. Det har ju cirkulerat ett fåtal bilder från Ikeas julkollektion ute i bloggvärlden men det är inte förrän nu jag hittat samtliga bilder. Jag är egentligen inget stort fan av Ikeas julsaker, det känns lite för plastigt och massproducerat för min smak men jag brukar alltid köpa presentpapper, lite bakformar och kanske någon ljusslinga (för det kan man ju inte få för många av). Jag måste säga att de på Ikea verkligen har lyckats med sina juliga miljöbilder, bilden med ljusslingor överallt ger mig gåshud - i år vill jag också ha slingor både högt och lågt! Julen brukar dyka upp på Ikea i mitten på oktober så det är alltså inte så långt kvar, kanske dags att boka in en resa redan nu?
 
Foto: IKEA
 
Foto: IKEA
 
Foto: IKEA
Med tanke på alla produktnyheter jag visar kan man tro att jag är en riktig shopoholic vilket jag faktiskt inte är. Jag älskar att shoppa, speciellt till jul och inför julsäsongen brukar jag bli helt galen av lycka när alla julnyheter visas men i slutändan brukar jag faktiskt inte handla så mycket. När den första wow-känslan har lagt sig så är jag tvärtom ganska återhållsam när det gäller att köpa nytt julpynt, mest på grund av att jag har fått ett helt annat ekonomisk tänk sen vi började spara till hus och fick barn nummer 2, men också för att jag redan har så mycket julsaker att jag för länge sedan har gått över gränsen för vad som anses normalt. Dessutom bor vi i bästa fall i ett hus nästa år och då känns det bättre att vänta och se vad som behövs när det gäller julgardiner, stjärnor och ljusstakar för det känns lite dumt att till exempel köpa gardiner som sen inte passar fönstren i huset. Så i år blir lite av ett mellan år där jag till största del få nöja mig med det jag redan har. Men några väl utvalda saker ska självklart få flytta hem till oss, saker som jag vet skulle passa vare sig jag bor i husvagn eller slott. Den främsta anledningen till att jag visar så mycket produktnyheter är att det får min jullängtan att vakna till liv och förhoppningvis har dessa inlägg samma effekt på er läsare. För finns det något härligare än när man börjar planera, skriver inköpslistor, julpyntar hemmet i huvudet och verkligen längtar? Det är nästan det som är charmen med hela julen tycker jag.

Ha en underbar dag där ute i höstkylan!
 
En stor kram till er!
 
Foto: IKEA
 
 
 

6 kommentarer:

Helly sa...

Håller med dig om att IKEA inte riktigt är några baddare på julsaker. Det blir lite väl internationellt och slätstruket eller för knasigt. Ser bättre ut i år. Mycket förtjust i pappret med lovikavantarna. Annars så kommer det nog handlas ljus och värmeljus för det kan de! :) Ska försöka ta mig dit snart för barnen har växt ur sina stolar. Känner på mig att nått mer än stolar kommer slinka med ;)

Känner igen känslan. tittar i tidningar och på varuhus och blir lockad att köpa men det slutar mest i att man blir inspirerad att använda det man redan äger på nått nytt sätt. Ibland blir jag mörkrädd av all produktion och konsumtion. Använd det man redan äger, kan jag tycka.

Anonym sa...

Blev glatt överraskad av Ikeas sortiment i år, ser helt klart lovande ut! Som jag längtar nu!!

Malin Krantz sa...

jag vill ha jul nu!!

Victorias Jul sa...

Den där stjärnan på fot var jag intresserad av ifjol och i år blir det nog att jag köper en om jag kommer mig i väg till IKEA innan jul.
Bra tänk att vänta tills du köpt hus för det är ju som du skriver inte alltid att det passar när man flyttar

Sannas Christmas sa...

Jag är också sugen på inslagspappren, kanske främst det med lovikavantar på! Men sen när jag väl går på Ikea brukar jag vilja ha så mycket mer. Det är ju så fint :)

Maries strålande jul sa...

Ikeas sortiment brukar inte kännas så juligt men iår tycker jag det ser mer intressant ut.Jag är som du, gillar att titta men köper inte så mycket längre då jag redan har alldeles för mycket julsaker.