måndag 24 september 2012

Hjälp mig välja julgardiner!

Hej finingar!
 
Jag behöver hjälp med att välja julgardiner! Jag är mellansveriges okrönta drottning när det gäller beslutsamhetsångest. Först och främst, gardinlängder eller hissgardiner? Vad fördrar ni? Vet inte vilket rum de ska hänga i ens jag bara vet att det är grymt snygga. Förrestenn, byter ni till julgardiner i alla rum? De två olika jag har hittat kommer från Ellos och Jotex (såg nu att båda finns hos Jotex). "Happy Holidays" kostar 498:- för längderna och 199:-för hissgardinen. "White christmas" kostar 298:- för längderna och 149:- för hissgardinen.
 
Vid första anblicken känns "White christmas" mest julig och skulle passa in överallt men enligt omdömet drar den tydligen åt rosa och någon skriver att trycket knappt syns men. "Happy holidays" känns lite tuffare och inte lika mycket jul men priset och de nöjda kunderna talar för en väldigt god kvalitet.
Snälla, hjälp mig välja!
 
Kramar


5 kommentarer:

Em sa...

Hmm, jag skulle nog säga hissgardinen om det är ett sovrum du ska ha dom i. Annars gillar jag personligen längder bättre (Då får man ju mitten av fönstret kvar för att hänga saker). men ja, "Withe Christmas" var ju finare, eller i alla fall mer juligt. Så jag hade nog beställt hem dom för att se hur de hade sett ut hos mig. Men det är jag. Inga som helst fel på happy holiday heller. Så det är ett svårt val!

Jul i Laloland sa...

Hissgardin om det är kök kanske? Om det är något annat rum funkar längder bra tycker jag.
Jag skulle välja "White christmas" till köket - om de är fula så skicka tillbaka och byt till de andra. Happy holidays passar bättre i ett sovrum/vardagsrum tycker jag. Det är nog de röda ränderna i White christmas som gör att jag tycker de känns mer kök - men det är så svårt när man inte ser dem uppe och alla saker som är runt omkring.

Personligen byter jag gardiner i alla rum, jag gör det faktiskt i sovrummet också, men mest för att jag har julgardiner så det räcker dit HAHAHA.

Hm...vet inte om det var så hjälpsamt, jag är också fröken velig - men kanske då av Östgötaslätten ;)

Helly sa...

Jag kommer tyvärr vara en värdelös rådgivare då jag aldrig haft gardiner. Jo, i barnens rum iof.
En då jag är formgivare kan jag säga vilket tryck som jag tycker bäst om; det vänstra alternativet. Mer klassiskt och med det kommer det kännas modernt längre. Du får visa sen vad det blev :)

Sanna Laake sa...

Jag har White Christmas och älskar dem. De är verkligen prisvärda och går inte alls i rosa tycker jag, men en lite dämpad röd färg, alltså inte så där skrikigt knallröd som nästan lutar åt orange.

Emelie - Jul i Tomteverkstan sa...

Om man ska ha längderna eller hissgardin beror på vilket rum tycker jag, i köket kan jag tycka att hissgardiner gör sig otroligt bra medans jag i vardagsrum föredra längder då det ger en liten mer lyxkänsla :) white christmas-längderna tänkte jag själv köpa förra året men köpte ett par andra istället, men de skulle jag nog välja av längderna då trycket syns mer eftersom de inte "veckar" sig lika mycket. På hissgardinen däremot tycker jag white christmas-trycket blir litet så där skulle jag välja Happy holiday, föll själv pladask för den hissgardinen haha :)

Jag byter till julgardiner i alla rum men de kanske inte skriker jul direkt. Jag har inte julgardiner med små tomtar eller snögubbar (stressande!) utan föredrar mer budskap som ändå visar att här är det jul! :)

Superlång kommentar, I know... men jag hoppas du blev lite klokare i alla fall! :)