lördag 22 september 2012

Årets mest oväntade glöggnyhet från Saturnus!

 Hej på er!
 
Ni har väl inte missat Saturnus glöggnyhet 2012? Glögg med smak av hallon & lakrits! Hur underbart gott låter inte det! I min hjärna låter det som en häftig och kanongod kombination och jag hoppas verkligen att jag har rätt. Min favorit i godispåsen är nämligen skallarna med smak av hallon och lakrits och det är just dessa skallar som fått smaksätta glöggen. MUMS! Med andra ord, under december kan jag skippa godispåsen och hinka glögg istället, perfekt!
Glöggen är helt alkoholfri (gillas!) och kan därför drickas av glögg-och godisälskare i alla åldrar. Den kommer säljas i dagligvaruhandeln med start i slutet på oktober/början på november. Så här klockrent skriver Saturnus själva om glöggen:
"Svensk klassiker möter kungen av lösgodis
Med sin kombination av sött och salt ger Hallonlakritsskallen glöggen en ny oväntad dimension. Samtidigt påminner den smaklökarna om Saturnus klassiska glöggsmak. Hallonlakritsskalleglöggen förväntas bli en lika stor eller ännu större succé."
 
”Anledningen till att vi samarbetar med Bubs är att vi tycker om deras godis och att de är ett svenskt familjeföretag, precis som vi. En del av vår strategi och framgång är att vi försöker använda råvaror och produkter från närproducerande företag. Vi har arbetat på samma sätt med vår chokladglögg och whiskyglögg. Men framförallt beror det på att smakkombinationen av klassisk glögg och Hallonlakritsskalle blev så bra. Vi vågar nästan säga att vi har skapat en ny jultradition. Det är ungefär som när pepparkakan mötte ädelosten. Vissa kanske höjde på ögonbrynen till en början, men idag är det en modern klassiker. Hallonlakritsskalleglöggen kanske är det största som har hänt julen sedan mandeln infiltrerade gröten.”
 
Fredrik Lamorell, Marknadschef Saturnus
 
 
Förra årets nyheter från Saturnus, glögg med smak av choklad från Malmö chokladfabrik och glögg med smak av Whiskey, sålde slut snabbt och jag lyckades aldrig få tag i några flaskor. Jag hoppas att jag har bättre tur i år när det gäller glöggen och tanken är att jag ska anordna en stor glöggprovning senare under hösten.
 
Ha en fortsatt trevlig helg kära vänner!
Kramar
 

6 kommentarer:

Sanna Laake sa...

Lite lustigt att precis när jag läste inlägget satt jag och tuggade på, just det, en hallonlakrits-skalle:) Jag har precis fått upp ögonen för dessa godisar, jag är egentligen en chokladråtta av stora mått, så den här glöggen ska jag prova. Jag hoppas att den är godare än lakritsglöggen jag provade förra året som var ganska jätteäcklig:)

Jul i Laloland sa...

Åh, det låter ju supergott. Jag gillar inte smågodis och sådant, men jag ÄLSKAR hallon och har ett litet minne av att jag gillade kombon...synd att december bara har 31 dagar - för hur mycket glögg kan man egentligen dricka? Jag har så många att testa i år känns det som!
Tur att man kan börja innan ;)

Ninni sa...

Åh va gott! Den måste provsmakas snarast :)

Emma - 24 december sa...

Oj!! Oväntat men verkligen spännande!

SaraOtto sa...

Det låter gott men jag är ändå lite skeptisk. Sålänge den inte blir för söt så är den nog god. Måste testa.

Tomtenissan sa...

Jag älskar den kombon men på glögg är jag tveksam faktiskt. Men hoppas det är lika god som det låter...