måndag 5 december 2011

Julens första pysselkväll del 1


Igår kväll var det dags för julpyssel hemma hos min mamma. Så jag tog med mig mitt lilla lager av julpyssel som legat och skräpat i en garderob i allt för måga år. Jag kan med handen på hjärtat att jag är på gränsen till värdelös på att pyssla, jag har så många idéer men när jag väl sitter där så är det helt tomt i huvudet. Dessutom så har jag en förmåga att misslyckas ganska rejält när det är en massa småpill och det tillsammans med ett uselt tålamod är ingen bra kombination. Men kanske har jag blivit vuxen för kors i taket så gick det riktigt bra! Visst blev jag inte supernöjd med allt och en del missöden skedde. Och när jag ska tillverka många av en sak blir det lätt "löpandeband principen" när det ska gå så fort som möjligt så det estetiska får stå tillbaka så de sista sakerna blev lite fantasilösa. Det jag framförallt ville ha ut av kvällen var att göra några smällkarameller i lite gammeldags stil som utfyllnad i en eventuellt gles gran. Jag köpte silkespapper för detta ändamål för 4 år sedan och det är inte förrän nu jag tog tag i det. När man var liten gjorde man smällkarameller varje år i mer eller mindre lyckade färgkobinationer men konstigt nog fick jag tänka till både en och två gånger innan jag kom ihåg hur man gjorde. Så här är några bilder på mina alster. Pysselkvällen fortsätter på onsdag så då blir det nog några fler. Jag hann även med att göra en hel del tags till paketen men de visar jag i ett annat inlägg.

Kramar4 kommentarer:

Anonym sa...

Din mor är verkligen imponerad över din flitiga hand igår. Jag behövde inte hjälpa dig med idéer alls. Var lite orolig innan, brukar ju bli så att du börjar, sedan får mamma ta över och du tittar på. Ser fram emot fler pysselkvällar.

Emelies Christmas sa...

Så himla fint!

Tomtens Dotter sa...

Oj så fina de blev!
Smällkarameller är verkligen jättefint i en äkta - gles - gran. Så att de får utrymme!

Helen sa...

Sååå fina de blev, har nog aldrig gjort helt enfärgade smällkarameller, det får komma upp på pyssel-jag-vill-göra listan:)