fredag 23 december 2011

Granen står så grön och grann i stugan

God kväll i stugorna!
Ja som jag berättade tidigare så är årets gran ett riktigt monster. Ungefär lika bred som den är hög och vi har hela 1cm marginal till taket. Men fin är den! Julgranspyntet består till 80% av antika julkulor i silver och vitt. Resten är nyinköpt utomlands och endast ett fåtal, de röda "baskulorna" är svenskköpta. Alltid lika kul att packa upp mina gamla rariteter men tyvärr fick inte alls plats trots granens storlek så det får snällt ligga kvar i lådan i väntan på det enorma drömhuset som ska hushålla minst 2 granar;) Lite tråkigt faktiskt att jag inte ens hunnit ta upp och titta på dem för de är så otroligt vackra vissa av dem, och några är så ömtåliga och ovanliga att jag inte ens vågar ha dem framme nu när jag har en vild tvååring och en minst lika vild katt.
...
Just nu står saffranskladdkakan med vit choklad i ugnen, därefter är det skinkans tur. Tidigare idag bakades den traditionella saffranskakan men i år i form av muffins lagom tills vi fick besök av pappas släkt. Lite julklappar delades ut och efter några skinkmackor hemma hos makens farmor och farfar är det snart dags för uppesittarkvällen hos mamma. Så nu rundar jag av, alla måsten är avklarade och jag ska börja njuta på riktigt!

Ha en fortsatt mysig kväll!
Kramar

En bråkdel av alla mina julkulor


1 kommentar:

Linnea sa...

Har du ett ljusnät över granen? Superfin