fredag 2 december 2011

Lite jul varje dag

Foto: Madeleine W - Julbloggen Min vita jul

Hej på er!
De senaste dagarna har jag trotsat den kvarvarande förkylningen försökt jula till det lite varje dag. Igår bakade jag min favoritkola och hela familjen har gått och käkat kola så det är bara en tidsfråga innan den är slut. Jag har ingredienser så att det räcker till en sats till men fortsätter det i det här tempot så lär det gå åt många satser innan jul. Kolan jag talar om är såklart den berömda lakritskolan, försvinnande goda och farligt beroendeframkallande. Recept och bilder återkommer jag med - jag lovar!
...
Idag ska det rullar juliga köttbullar och imorgon är det äntligen dags att köpa de (förhoppningvis) sista julklapparna. Jag skulle ju vara klar till första advent egentligen men så länge jag slipper sista minuten shopping dagen före julafton är jag nöjd=) Maken överraskade med att komma hem med en stor julskinka igår, egentligen liiite för tidigt mig men vad sjutton, det är ju bara jul några få veckor om året och jag älskar julskinka. Dock är vi väldigt oense om hur skinkan ska vara, jag vill ha den torr medan maken vill ha den extremt saftig, vad gillar ni?
...
Eftersom hela familjen ska iväg och bowla ikväll så missar vi Tjuvarnas jul, vilken tur att det finns på SVT play, så det ska jag och Lilltjejen titta på nu. Gillar det riktigt mycket faktiskt och den har potential att bli en riktig klassiker om de inte glömmer att fokusera mycket på julen. Jag och dottern ägnade några timmar åt att spela Tjuvarnas julspelet på SVTs hemsida, lite småroligt tidsfördriv=)

Kramar

7 kommentarer:

Jessica Yaman sa...

Svtplay är underbart. Som utomlandsboende är det guld värt! Sonen är som klistrad (jag med) framför datorn och det är riktigt spännande med Tjuvarnas jul!

julskinkan ska va torr... :)

Anonym sa...

Julskinkan ska vara torr tycker din kära mor!!

maria sa...

Visst är play bra på datorn, håller fullkomligt med :)
Vad roligt att du berättar om spelet på deras hemsida, det måste jag kolla in...

Kram

Mamma sa...

vi ska julbaka på onsdag med kompisarna så jag hoppas på kola
receptet innan det då;)

Tomtens Dotter sa...

Saftig julskinka! Tas ut ur ugnen vid ungefär 66 grader och så fortsätter den upp till 69-70 grader ändå. Thats enought

Psst: http://tomtensdotter.blogg.se/2011/december/julaward-fran-julstugan.html

Therese sa...

Krya på dig! Och gött att jula till det fast man inte mår helt bra, då känns det i alla fall lite mysigare. :)

Juletanten sa...

Julskinkan ska vara saftig tycker jag. Tids nog torkar den.
Jag gillar julkalendern. Den kommer helt klart bli en klassiker.