måndag 5 december 2011

En vit jul på g?

Hej på er!
Hoppas att ni har haft en trevlig andra adventshelg. Det har jag och bilder kommer senare. Jag ligger efter som sjutton med alla bilder som jag har tagit och allt jag gjort, jag ska försöka komma ikapp med en hel kavalkad av inlägg.
...
För andra gången i år är jag besatt av klart.se mobilapp och smhi. Första gången var inför vårt bröllop i juni och jag har nog aldrig pendlat så mycket mellan hopp och förtvivlan, ena dagen visade det på att 11 juni skulle ha 30 grader varmt och sol och dagen efter var det spöregn och 10 grader som gällde. Så där höll det på i 14 dagar och jag lärde mig att långtidsprognoser är lika säkra som om jag skulle låta min 2 åring gissa dem. Dock var vädergudarna på vår sida den gången och trots några droppar på morgonen följt av lite åskmuller i kyrkan så sken solen som aldrig förr och det var alldeles lagom varmt hela dagen.
...
Som alla andra önskar jag mig såklart en vit jul. Julstämningen kan inte riktigt infinna sig när det regnar och blåsar storm. Dock vaknade jag till ett frostvitt landskap med strålande sol imorse vilket ingav hopp. När jag sedan kollade klart.se blev jag riktigt exalterad över dagens prognos. Snö från kl 14 till 04 imorgon bitti. Låter det inte lite för bra för att vara sant? Smhi är inte lika positiva, visst kommer snön men mycket mindre och inte förrän sent ikväll. Tyvärr har alla väderstationer lovat snö flera gånger denna höst och hittills har vi inte sett en enda snöflinga i min del av Mälardalen. Men nog ska det bli en spännande att se om de får rätt.

Kramar

1 kommentar:

Amandas jul sa...

Jag har väldigt svårt att föreställa mig en jul utan snö också. Här har det snöat lördag, söndag, måndag, och stora snöflingor faller just nu ner från himlen :)