torsdag 22 december 2011

En helg i julens tecken

Foto: Madeleine W

Hej alla sötingar!

Nu är det inte långt kvar! Och jag ligger efter med uppdateringen som sjutton så nu är det bildkavalkader som gäller de kommande dagarna. För jag har så mycket att visa er och kameran är full med bilder. Men som ni vet så tar det tid att blogga och jag har helt enkelt prioriterat annat och dessutom har kroppen sagt ifrån och krävt ett lugnare tempo vilket också har förändrat läget en del.
...
De första bilderna som vill visa er är från i helgen - en helg helt i julens tecken. Lördagen började med det årliga julbakandet hemma i mammas kök. Rocky Road fudge, pepparkakskola och Noblessekakor stod på "att göra" listan. Knäcken hann vi tyvärr inte med i år och därmed blir det inga knäckbrownies heller. Men som sagt, det gäller och prioritera och recepten finns ju kvar. I söndags var det julpyssel, även det hos mamma, blev några fler smällkarameller och lite annat kul. Söndagen började dock med en tur ut i skogen i jakt på den perfekta granen. en upplevelse svår att slå! Foglossning och noll kondition ramlade jag runt ett bra tag innan jag hittade en som jag var nöjd med. Först var jag ironisk för inte trodde jag på fullaste allvar att maken skulle såga ner denna enorma jättegran och ta med den hem. För granen är verkligen ett monster! Jag frågade lite skämtsamt om det möjligtvis ingick en herrgård eller åtminstonde en sekelskiftesvåning med 3,5m i takhöjd. Det gjorde det tyvärr inte. Men nu står den här men mer om den senare=)
...
Några ord till alla er som känner er stressade - jul blir det ändå=) Från början hade jag en lång lista på saker som skulle göras den här veckan men jag strök det mesta och tar det lugnt istället och njuter, så skönt! Julstädningen idag hoppar jag däremot inte över och ikväll väntar julöppet på stan med en väninnan. Imorgon är det lilla julafton med pappas släkt och en det som ska bakas till julafton. Thats it, det räcker så. Jag vägrar sitta uppe sent dan före julafton med diverse projekt som jag inte alls känner för. Nu njuter vi!=)

Kramar

1 kommentar:

Jul i Laloland sa...

Jag håller med dig!
Jag ha ringen lussebulle i ugnen, men har haft en jobbhektisk höst som skjutit allt vad jul heter på framtiden...och nu är den här liksom. Men så blir det och det vore ju själva sjutton om man inte passade på att stryka saker från listan så man hinner titta sig runt omkring och bara vara ett tag också. GOD JUL!