onsdag 30 november 2011

Var har julstämningen tagit vägen?

Hej på er!
Det har varit lite tyst här i bloggen i några dagar, jag har nämligen legat sjuk - igen. Halsfluss, feber och förkylning. Och ännu är jag inte riktigt på topp. Men jag har samlat ihop krafterna och pyntat färdigt och bakat det viktigaste. För mig känns det inte som att julen börjar på riktigt förrän 1 december, ändå kan jag inte låta bli att känna mig stressad när alla andra julbloggare redan hunnit med så mycket. Och när man dessutom inte har orken så blir man ännu mer stressad. Därför har jag valt att koppla ner helt och varken läsa andra bloggar eller skriva själv just nu. Jag vill helst av allt ha julefrid i år, noll stress! Därför kommer jag ta allt i min takt och bara göra det jag orkar och känner för, ingen stress och ingen press och ingen känsla av att jag måste prestera för bloggen skull. Det känns så befriande! Jag vill inte skriva här bara för att utan jag vill skriva när jag verkligen har något att berätta. I år ska jag prioritera min familj och inte bloggen. Så det så=)
...
Tyvärr håller sig julstämningen på avstånd. Trots doften av både pepparkakor och saffran så infinner sig inte den rätta känlan. Jag skyller på vädret. Regn, rusk, mörkt och stormigt. Var är min snö? Klart.se har lovat snö flera gånger men jag har väntat och väntat utan resultat.
...
Nu ska jag krypa ner i soffan med Lilltjejen och kolla på julfilmer hela dagen och äta lussebullar. Och därmed förtränger vi att det är 10 grader och sol ute. Ikväll ska dotterns julkalender sättas upp och imorgon inviger vi julen på riktigt=)

Kram på er

Är det december imorgon eller är det oktober? Hmm svårt att avgöra.

5 kommentarer:

Mamma sa...

Urch för att ligga sjuk, förstår att det är svårt att få julfeeling då! Har själv varit utslagen i en dunderförkylning de senaste dagarna men nu börjar jag sakta men säker återvända till verkligheten. I eftermiddag ska jag ta med barnen till ICA och köpa en byggsats pepparkakshus (hade ambition att baka eget men hoppar det) och sen ska vi förbi o köpa kuvert till julkorten så har vi lite att pyssla med i eftermiddag. Hoppas att du blir frisk snart och får rätt feeling!

Alexandras jul sa...

här är en till som är sjuk. varit hemma nu i 2 dagar, men det känns som jag blir sjukare haha. Hade tänkt gå till jobbet imorgon. känns som du skriver inte som december imorgon. jag undrar när snön ska komma.

Hanneles julparadis sa...

tja, man vänjer sig :)

Marie/Underbara Juletid sa...

Krya på dig!

Erica AKA Tomtens Dotter sa...

Hoppas att du snart blir pigg igen!