söndag 6 november 2011

Sluta julblogga

Funderar faktiskt på att lägga ner julbloggen i år. Jag var riktigt taggad inför den här säsongen för förra året var det så jäkla rolig rent utsagt. Jag känner inte riktigt samma lycka i år. Orsaken till detta är många av de nya julbloggarna. De flesta nya julbloggar är väldigt intressanta och läsa men jag har märkt flera gånger att mina inlägg blir mer eller mindre kopierade och dyker upp i andra julbloggar en stund senare. Kanske inte ordagrant kopierade men likheten går inte att ta fel på. Och nu menar jag inte att man skriver om samma sak som jag nämt tidigare för det är sånt som händer. 
...
Dessutom blev jag väldigt besviken när jag såg att en av de julbloggar jag läser ofta, har tagit samma bakgrund som jag. Då kände jag att det har gått för långt. Har inte sett det innan eftersom jag oftast läser bloggar från mobilen. Jag slet hårt med att surfa runt och hitta rätt bakgrund som kändes 100% rätt och nu är det nån som är för lat för att göra en egen personlig sida som tog samma. Det känns ärligt talat förjävla tråkigt. Och i detta fall är det ingen olyckshändelse för jag vet att hon läser min blogg, hon har till och med kommenterat att hon gillar min bloggdesign kort efter att jag skaffade den.
...
Så nu vet jag inte hur jag ska göra. Tråkigt att lägga ner efter 5 år. Har aldrig ens tänkt tanken förut.  Har så mycket kvar att visa er och dela med mina härliga läsare. Jag älskar verkligen att julblogga! Tro inget annat. Även fast jag inte har samma tid och möjlighet att uppdatera 4 gånger om dagen som jag gjorde förra året så har jag redan slagit alla tidigare besöksrekord och vi har inte ens nått första advent än. Det är grymt roligt och peppande. Och varje liten kommentar värmer i hjärtat. Men jag blir så illa berörda av lata (oftast väldigt unga) nya bloggare som är för bekväma för att skapa något eget. Så vi får se hur jag gör, jag återkommer med besked.

Kramar

12 kommentarer:

Tomtens Dotter sa...

Hej
Personligen tycker jag att det vore väldigt tråkigt om du slutade blogga. Du är en av de 8-10 bloggarna som jag följer på riktigt, inte bara skummar igenom. Jag gillar att du SKRIVER, inte bara visar en bild och skriver några meningar, utan att det är mycket text

Förstår att det känns tråkigt att bli kopierad (jag kan tycka att det är tråkigt ibland bara att skriva om samma saker, men det är ju oundvikligt när vi blivit så många), men jag gissar att du, precis som jag, har bloggen som ett eget arkiv och vart ska man annars spara alla juliga idéer...

Keep up the good work. Eller låt bli. Gör det som känns rätt för dig helt enkelt. PEPP.

Lisas Vinterland sa...

Jag tror du syftar på mig.. Vill du att jag tar bort min bakgrund? Det kan jag göra om du är sårad.. jag trodde att alla bakgrunder på "the cutest blog on the block" var till för alla, den bloggbakgrund jag hade innan hade även "svensk jul" och har fortfarande, men det var inget problem för mig. Men jag tänkte förmodligen inte efter, jag bara tyckte den var jättefin. Jag ändrar gärna om du vill ha den själv... Förlåt!

Amandas jul sa...

Jättetråkigt att du funderar på att lägga av, men jag förstår faktiskt hur du tänker. Vi har blivit väldigt många, och man får ofta läsa samma saker. Tråkigt det där med designen också..

Alexandras jul sa...

Ja det har dykt upp mååånga nya julbloggar och många är vi sammanlagt! Det blir tyvärr mycket upprepning i många av dessa bloggar, det har jag också märkt. Nu när vi är så många gäller det att hitta något annat. Men det är svårt när julen är lika för många=) Vi får istället hjälpas åt att bygga julstämning och ta hand om varandra. Jag förstår att du känneer som du gör, men jag tror inte detta är något medvetet. Jag hoppas du fortsätter blogga då du har en så otroligt mysig blogg!

kram

Ida sa...

Jag hoppas verkligen inte att du lägger ned din blogg, tycker så mycket om den. Men jag kan förstå varför du känner som du gör.

Det är ju så trist när alla kopierar av varandra - hur roligt är det att läsa bloggarna då? Jag gillar din blogg just för att du är unik - och jag hoppas du kommer fortsätta vara det.

Du är grym - och det är väl just därför som folk kopierar? Tyvärr.

Kram på dig!

Emelies Christmas sa...

Åhh nej så tråkigt.. Hoppas att du fortsätter blogga! Vill ju se hur du förbereder dig inför julen! :)

Hanneles julparadis sa...

Trist... när jag klagade på att någon tagit mitt foto blev jag bara utskälld, men... många bloggare är väldigt unga, säger att allt på internet är allmän egendom. Vilket det verkligen inte är.

Camilla i Jämtland sa...

Hejsan! Jag har alldeles nyligen börjat läsa din blogg, och jag hoppas att du kommer orka fortsätta trotts allt. Jag finner mycket insperation och julstämning redan nu. Många kramar Camilla i Jämtland

Camilla i Jämtland sa...

Jag hoppas att du kommer orka fortsätta med din underbara blogg, finner stor insperation och har snabbt kommit i julstämning redan nu! Många kramar

Cissi sa...

Nej men du... Jag tycker verkligen inte att du ska sluta julblogga! Även om jag förstår det du säger om att man lätt skriver om samma saker så har många bloggar ändå något unikt som gör att den blir intressant att följa. Din blogg är i alla fall en sån blogg så det vore synd ifall du slutade... <3

Therese sa...

Vad tråkigt om du slutar blogga! :( Men jag förstår att det inte är alls roligt när det blir som du beskriver.

Jul hos Tess sa...

Vad tråkigt det kan bli! Men jag tycker inte en sån här sak borde hindra dig från att blogga - kör ditt eget race och strunt i resten!