söndag 6 november 2011

Ondskan har kommit till julbloggarna

Wow, jag är chockad. I dubbel bemärkelse. Jag tackar jättemycket för allt stöd som jag fått, det värmer och det är skönt att veta att i alla fall några skulle sakna mig om jag slutar blogga. Med tanke på att en annan blogg, som tydligen kände sig träffad, ägnade en hel roman åt att hänga ut mig och min bloggs namn så ska jag skriva ett sista inlägg om saken sen räcker det. Jag kanske skulle känna mig hedrad, ingen har någonsin ägnat ett helt inlägg åt mig eller min blogg. I vanliga fall hade jag bara ryckt på axlarna men hennes inlägg har fått oanade konsekvenser vilket fått mig att tänka till om detta verkligen är något som jag vill hålla på med. Jag ska tala om vad som har hänt men först vill jag klargöra några saker för många av de som kommenterat (de flesta har jag tagit bort) verkar inte vara riktigt läskunniga.

För det första - Jag syftade inte på inlägg där personer skriver om samma saker. Julvärlden är inte obegränsat så det händer titt som tätt och det är en sak. Men mina inlägg är ganska långa och om jag tex tar upp tre saker, helt oberoende av varandra, i ett inlägg, och en annan julblogg någon timme senare har skrivit exakt om samma tre saker i ett inlägg så börjar man ju undra. Speciellt när de återgett mina exakta tankar och åsikter. Och bloggen som har hängt ut mig tycker att jag skulle ge exempel men nej det tänker jag inte göra, jag hänger inte ut andra bloggar med namn och direktlänkar. Det är emot mina principer och jag tycker att det är oerhört elakt och omoget att göra så. Det skapar bara en massa osämja och dålig stämning. Jag slutar läsa dessa bloggar, thats it.

För det andra - jag skrev inte att alla nya julbloggare var lata och dåliga som hon fick det att framstå. Ska jag vara helt ärlig så läser jag inte så många av de nya bloggarna, jag har min länklista och fler bloggar än så läser jag mycket sällan. Inte pga av att de är unga, lata eller dåliga utan på pga av tidsbrist och ingenting annat. De nya julbloggar som jag läser är riktigt bra och har redan blivit favoriter.

För det tredje - Jag skulle inte påstå att jag är lat för att jag inte har gjort en helt egen bloggdesign, (fast lat är jag också eller snarare bekväm men det är en annan historia) snarare okunnig för jag har faktiskt ingen aning hur man gör. Kunde jag så skulle jag självklart men tills dess får jag hålla tillgodo med redan färdiga bakgrunder och försöka göra en personlig blogg på annat sätt.

För det fjärde - Det finns hundratals, om inte tusentals, olika bloggdesigns ute på internet. Så klart att man av misstag kan ta samma men så var det inte i detta fallet. Visst bloggdesignen på "the cutest blog" är till för alla, helt rätt, men känner man inte själv att det är roligare att hitta något eget? Det var det jag ville få fram. Jag påstår inte att min bakgrund är unik men min bakgrund, tillsammans med min header, är mitt signum julen 2011. Det kanske bara är jag som är knäpp men jag skulle aldrig ens komma på tanken att ha ta samma bakgrund eller header som någon annan julbloggare, det finns inte i min värld, oavsett hur snygg jag tycker att den är. Varför vill man ens göra så? Som sagt, bloggvärlden är stor men julbloggsvärlden är liten. Ingen big deal egentligen, jag kanske överreagerade full med hormoner som jag är för tillfället. Den berörda bloggaren skrev till mig och bad om ursäkt och jag var inne på hennes sida för att skriva tillbaka att jag överreagerat när jag såg hennes inlägg om min blogg.

För det femte - Jag vill klargöra en sak, det här är min blogg och därmed skriver jag vad jag vill. Det är en julblogg i första hand men om jag vill ventilera personliga saker, åsikter och tankar då har jag full rätt att göra det. Läs inte den här bloggen om ni har som krav att det ska vara 100% fokus på julen.

För det sjätte - Bloggaren i fråga har känt sig uthängd av mig eller rent av "smutskastad" som hon kallar det, vilket känns som ett väldigt starkt ord i sammanhanget. Det var aldrig min mening så det ber jag om ursäkt för. Visst jag kunde skickat ett mail men jag ville inte hoppa på någon utan jag ville bara ventilera vad jag kände just då. Jag vet att de allra flesta av mina läsare är familj, släkt, vänner och bekanta, och kontakter från Facebook och Familjeliv. Personer som jag vet aldrig skulle sätta mitt inlägg i samband med en viss persons blogg för de läser helt enkelt inte julbloggar i vanliga fall.

För det sjunde, och sista - Att personen i fråga hängde ut mig med bloggnamn i sin blogg har däremot lett till en hel del obehagliga konsekvenser. Även fast de flesta har hållit med mig och peppat mig så har jag nog aldrig stött på så mycket ondska. De kommentarer jag fått, både till den här bloggen och min familjeblogg, har varit fruktansvärda. Personliga påhopp mot mig som privatperson, mot min familj och till och med mot min dotter vad nu hon har med saken att göra. Att man har åsikter om det jag skriver det är en sak eller att man skriver att jag är barnslig och ska växa upp det berör mig inte överhuvudtaget. Men detta är att gå för långt. Personerna som kommenterat har antingen varit anonyma (vad annars) eller uppgett samma namn som den berörda bloggaren. Jag hoppas, och tror, absolut inte att hon har något med kommentarerna att göra utan det är snarare någon eller några av hennes läsare som vill göra det hela värre på hennes bekostnad. Vad naiv jag var som trodde att personer som läser julbloggar är härliga människor som älskar "the christmas spirit" precis som jag.  Skriver man sådana vidriga inlägg (förtydligande: nu syftar jag på kommentarerna och inte den andra bloggen) så har man ingen kärlek i kroppen överhuvudtaget så då undrar jag vad man har att göra på en julblogg?

Jaja, det är som det är med den saken. Jag kommer fortsätta blogga om lusten kommer tillbaka, just nu är den stendöd. Tills vidare fortsätter jag med mina julförberedelser på egen hand för man ska inte behöva ha ont i magen varje gång man ska läsa kommentarerna. Jag lovar dock att dokumentera allt så kanske det kommer en hel kavalkad av inlägg så småningom. Än är det långt kvar till jul=)

Ha det bra så länge och sköt om er!
Kramar

7 kommentarer:

Lisas Vinterland sa...

Jag kan med mitt liv intyga att jag inte skickat en enda kommentar till dig som innehåller hot eller påhopp. Den enda kommentar jag skickat är den du accepterat i kommentatorsfältet. Jag har heller inget som helst ansvar för vad andra skriver - skriver dom precis som du säger att dom gör - hot, så tycker jag du ska polisanmäla detta. Jag är helt oskyldig här och det kommer du isåfall få reda på - jag mår fruktansvärt dåligt över att vara "misstänkt".


Jag skrev ett långt försvarstal på min blogg, och det är slutet på min diskussion med dig. Nu tycker jag vi säger hejdå och fokuserar på något som kallas julen istället. Jag har inte haft någon ond tanke mot dig och din blogg - jag använde den som inspiration och ber om ursäkt för att detta blev fel. Är det så att någon av mina läsare har skrivit hotfullt till dig, kommer dom få veta att detta är fel då jag ska göra ett inlägg om detta på min blogg! Jag har vuxit upp med en polis till pappa och skulle aldrig tänka tanken! Så ligger det till. Lycka till med ditt liv, jag har inget emot dig. Om du känner samma sak är jag dock högst tveksam till..

Avslutningsvis hoppas jag vi kan stryka ett streck över detta nu, jag är beredd att göra det. Är du?

mina högtider sa...

Synd att de vart en pajkastning... o synd att folk läggrr sig i o missbrukar namnen på nätet... jag hoppas du kan lägga de här bakom dig o lita på att dins trogna läsare bryr sig inte om de här.. du gjorde rätt i att inte hänga ut namnet.. tänkte inte på det först hos den andra bloggen... positiva i de hela är att du fått en till som läser din blogg om de nu e så att de blir gamla inlägg...

Jag hoppas din julstämning infinner sig tbx till bloggen

Tomtens Dotter sa...

Helt fördjävligt att någon/några utger sig för att vara någon de inte är. Det är inte acceptabelt på något sätt!

Nu tänker jag komma med samma råd till er båda:
Fortsätt blogga. Det är något du gör för din egen skull. Det är ett ställe där du samlar smarta saker för att kunna kolla på nästa år och året därefter.

Lösenordsskydda bloggen istället... Trist för oss läsare, men du bloggar inte för oss i första hand. Du gör det för dig själv.

PEPPKRAM

Jul i Laloland sa...

Jag förstår dig!
Det ska inte vara en "kamp" att julblogga. Det ligger ju så långt utanför syftet med det så det finns inte.
Men jag tycker det är supersynd om du slutar - din blogg är ju underbar!

Jag skulle också bli irriterad om någon hade samma design som mig. Inte för att personen inte "fick" utan för att det känns tråkigt, punkt.

Jag måste också säga att jag i höstas reagerade på just det här med samma slags inlägg. Jag minns inte alls vilka bloggar det var, om det ens var din(men det antar jag nu). Men jag minns att det var två stycken som hade i princip på pricken lika inlägg.

Njut av din dotter, familj och vänner i julmyset och hoppas du får en fantastisk jul. Sen så hoppas jag såklart att du kommer tillbaka igen!

Annika - Bakat och lagat sa...

Jag väntar på inläggskavalkaden!

Åsa sa...

Jag håller på dig och jag hoppas att din blogg-lust kommer tillbaka! Det är synd att sådant här ska hända..

Ta hand om dig och planera med dig själv (och kom helst tillbaka snart - men bara om du själv vill).

Kramar från Åsa

Therese sa...

Hej! Fick du min kommentar på din andra blogg? Det var din familjblogg som du länkat till i din kommentar hos mig, så det blev att jag svarade där. :) Det var om Rocky road och din mossplockning. :) Mysigt i vilket fall!
Och hoppas att både du och Lisa fortsätter att blogga, jag gillar er båda. :)