tisdag 22 november 2011

Nu börjar det hända grejer!

Hej alla söta julälskare!
Vad mycket roligare det är att adventsstäda än att veckostäda. Igår fick nedervåningen sig en rejäl omgång, varenda lite grej dammtorkades, speglar rengjordes, soffan dammsögs etc etc. Idag var det övervåningens tur och även de två badrummen (det absolut tråkigaste). Det enda som är kvar nu är att torka golven. Så skönt! Jag kan erkänna att vissa ställen inte har dammats av sedan förra julen, höga hyllor och andra svåråtkomliga ställen så det var minst sagt välbehövligt. Det bästa av allt är den där känslan av nystädad och lukten av rent. Jag har även tagit in mina minigranar som jag plockade för några veckor sedan och de pryder sina platser så fint och för med sig en svag lukt av gran. Är så sugen på att pynta på riktigt men som sagt, några dagar till får jag vänta. Jag har iaf gjort fint på godisbordet och förberett med skålar. Bilder kommer senare.
...
Igår hade vi också årets första julmys här hemma med tända ljus, juliga doftljus,  pepparkakor, ädelost och årets första glögg. Det blev inte den vanliga Blossaglöggen, den spar vi någon vecka, utan en äppelglögg som är helt alkoholfri (och helt underbart god). Tänkte skriva en liten recension när jag får en stund över.

Nu ropar skurhinken på mig!
Kramar

4 kommentarer:

Tomtens Dotter sa...

Fashinerande med fenomenet Ropande Skurhinkar. Jag har en som står och skriker jag med, men just nu låtsas jag inte höra...

Susanna sa...

Jag brukar städa först till jul så att det är alldeles nystädat då. När jag var yngre (och fortfarande bodde hemma) brukade jag vänta in i det sista så att mitt rum var alldeles nystädat på julaftonsmorgon. Det var riktigt mysigt. :)

Amandas jul sa...

Ja, adventsstäda är ju faktiskt nästan roligt till och med! Och efteråt är man bra nog nöjd :)

Sv: Ja, som det lät verkade det som att det skulle vara väldigt extremt, och det är inte riktigt jul för mig heller. Hon får hitta någon annan som ställer upp :)

Juletanten sa...

Städat blir det på lördag, bättre sent än aldrig. Sedan blir det adventspyntande.

Ropande skurhinkar har följt mig genom hela livet...ibland hör jag dem, ibland inte.