måndag 14 november 2011

Mitt julprojekt

Go kväll i stugorna!

Jag blev så inspirerad av Tomtens dotters Exceldokument så jag var tvungen att knåpa ihop en egen variant. Jag kan ärligt erkänna att jag inte är någon expert på Excel så snyggt blir det inte men väldigt praktiskt. Nu har jag recept, ingredienser, inköpslista och kostnad på ett och samma ställe, enkelt uppdelat i julgodis och julbak. Det var en hel del jobb att kolla upp vad varenda ingrediens kostade och sedan mäta och fixa men det var riktigt roligt. För skojs skull tog jag också reda på kostnaden för varje enskilt bakprojekt. Jag gjorde ett liknande projekt första terminen på min utbildning när vi skulle träna på Excel. Då skulle man ta reda på exakt pris för kanelbullar och jag bestämde redan då att jag skulle göra något liknande inför julbaket någongång när jag hade den tiden över, både för att förenkla men också för att få en uppfattning över vad saker och ting faktiskt kostar. Nu ska jag bara sammanställa resultatet och räkna lite sen lovar jag att återkomma med slutresultatet. Perfekt underhållning en måndagskväll=)

Kram på er

5 kommentarer:

Katrin sa...

Hittade din fina blogg - vart har du hittat din bakrund? Snöstjärnor och bär... jättefint!

Katrin sa...

Hittade din fina blogg - vart har du hittat din bakrund? Snöstjärnor och bär... jättefint!

Tomtens Dotter sa...

Kul att kunna inspirera :-)

Avancerat (och säkert lite ångestladdat?!) att fylla i priser. Jag tillämpar för tillfället principen "Det är bäst att inte veta..."

Victorias Jul sa...

Vilken smart idé, bra att veta vad alla saker kostar.

Mamma sa...

Åh sugen på recept på laktiskolan, kan du inte lägga ut den redan nu ;)