torsdag 10 november 2011

Julgodis 2011

Nu är min lista klar med det julgodis som jag ska göra i år. Det är möjligt att något mer tillkommer på listan om det finns tid över (vilket det sällan finns) men dessa saker ska jag göra i första hand. Några recept är gamla godingar (som tex kolorna) som alltid ska finnas med men och Snickers är förra årets nyhet som numera är ett måste. Det blir några nyheter på gottebordet i form av Rocky Road fudge och Wienernougat.. Recept på allt julgodis kommer att läggas ut allt eftersom, om det blir lyckat vill säga.=) Någon form av marsipangodis blir det nog också, enkla marsipanfigurer färgade med karamellfärg och doppade i choklad är perfekt att sysselsätta små barnhänder med.  
Är det något "måste"godis som ni anser att jag har missat?
...
Listen till julbaket kommer nog att bli längre och den ska jag skriva idag. Om det slutar regna blir det troligtvis en promenad upp på stan för att köpa en del av de saker som står på den kilometerlånga inköpslistan till godis och julbak. Jag räknade ut lite snabbt hur mycket allting kostar när man vill göra eget godis och tycker om att baka och det är verkligen inte billigt. Frågan är om man egentligen inte skulle spara pengar på att köpa färdigt? Men det skulle aldrig komma på fråga här hemma, för julstämningen man får på köpet är värt varenda krona=)

Ha en underbar dag!
Kramar

6 kommentarer:

Amandas jul sa...

Snickers har blivit en stor favorit i vårat hus och det är sällan dom får vara ifred till jul =)

Jag hittade ett recept i Amelia jul som jag ska testa i år tänkte jag - mjölkchokladtryffel!

Håller med om att det blir dyrt...men det är värt det, helt klart :)

Anonym sa...

Jag ska göra någon form av bollar med nötter, torkad frukt och kakao. Känns fräscht med något som man vet är förhållandevis nyttigt. Annars kommer jag bara koka knäck i år. De senaste åren har jag satsat väldigt mycket på julgodis men i år känner jag mig trött på att göra själv så jag tänker köpa resten färdigt! Mina måsten är Aladdinask, vita styckförpackade Toblerone, Juleskum och marsipan i olika former.

Sofia

Victorias Jul sa...

Jag har inte bestämt vad jag ska göra för godis i år ännu, fick hem boken Julgodis idag så jag ska snart bestämma mig. Det enda jag har bestämt är amerikansk fudge och lakritskola. Är den du gör mjuk?

Tomtens Dotter sa...

Ser ut att vara en bra lista. Det jag spontant saknar (om det skulle vara mitt gottebord) är något mintsmakande. Man kan exempelvis byta ut nötterna i knäcken mot grovt krossade polkagrisar. Eller göra polkabräck, här finns receptet om du är nyfiken :-)

http://tomtensdotter.blogg.se/2010/november/polkabrack-part-2.html

Anonym sa...

Säg bara till så kan jag hjälpa dig med ingredienserna, mamma är ju en riktig gottegris precis som du

Åsa sa...

Man gör ju inte julgodis så ofta, så det kan vara väl värt det när man gör det! Vad är Änglakola?