torsdag 3 november 2011

Min sjuka julsamlingFoto: Madeleine W - Min vita jul

 Hej på er!
Efter mitt förra inlägg om jultidningar tog jag idag tag i att sortera och gå igenom de gamla tidningar som jag har. Det är ett evighetsprojekt kan jag lova. De äldsta som jag hittills hittat är från 1998 - 13 år gamla! Kan ni gissa hur många det är? Sammanlagt är det 83st tidningar men då vet jag att några nummer saknas och finns nerpackade antingen hos mamma eller i förrådet. Årets tidningar är inte heller inräknade, inte heller dubbletterna. Så jag skulle gissa på att jag kommer över 100 tidningsstrecket med god marginal. Helt sjukt egentligen. Blir nästan lite äcklad av mig själv. Och tänk så mycket pengar! De flesta tidningar kommer sparas orörda men de som inte håller måttet, tex är för omoderna, innehåller för lite som är värt att sparas eller helt enkelt inte andas jul kommer att hamna i papperskorgen. Men självklart kommer jag dra ut och spara de sidor med recept, pyssel, mysig inredning etc som är värda att sparas. Den stora fördelen är att det blir så mycket enklare att hålla reda på bra recept om man gör så här. Allt ska kategoriseras i plastfickor och pärmar. Har hittat så många bra recept och tips på pyssel som jag helt glömt bort. För risken är ju väldigt stor tyvärr, att saker och ting glöms bort när man har ett hundratal jultidningar. Vet inte hur många gånger jag sagt till mig själv "det här ska jag baka" eller "det här måste jag prova" men sen hamnar tidningen bland alla andra tidningar och om jag överhuvudtaget kommer ihåg det så blir det ändå omöjligt att hitta. Så jag hoppas att det här ska underlätta lite iaf. Men som sagt, det är ett evighetsprojekt, men kul är det.=)
...
Jag har också bestämt mig för att det inte blir så många fler jultidningar i år. Jag skippar alla recepttidningar helt eftersom jag redan har recept i överflöd. De enda jag ska köpa är de kommande två numren av Lantliv, Underbara julhem och eventuellt Amelia jul. Sen räcker det. Känns så skönt att ha släppt hysterin kring alla tidningar med ordet "Jul" på. i fortsättningen ska jag välja med större omsorg och kanske vänta in recensioner från alla andra julbloggar.

Kramar

Min äldsta jultidning, det måste sparas enbart för att den är så gammal.


9 kommentarer:

Annika - Bakat och lagat sa...

Oj, det var ganska många :-) En liten organisering på det hade nog underlättat! Jag har också en tendens att köpa fler än jag borde, man borde kanske bli lite mer selektiv?! Men Amelia jul tror jag också att det får bli här, sen får jag kanske hejda mig... Lycka till med rensningen!

Helena - Hellys Jul sa...

det är ju helt makalöst! :) Vilken skatt!!
Jag gör som du säger att du ska göra; River ut och sätter i plastfickor. Det är så bra för då blir det att man sparar det man vill ha, slipper all reklam och kan sortera efter kategori. Vilket hästjobb du har framför dig. Jag är mäkta imponerad! :)

Efva - Alltid Juligt sa...

Hihi! Underbart ju!!! Jag sparar de rena julmagasinen så som Allers specialer, Amelia osv.
I de andra som bara har julavsnitt klipper jag ut det intressanta.
Sen så "scrappar" jag in det på fina papper; vanlig a4-storlek i vanliga plastfickor. Menså det inte bara är uppklisrat på simpla vita papper utan lite tillpiffat. Enkelt med så vanlig storlek att då använda standardringpärmar(som såklart också piffats till!)och kunna möblera om i pärmen!
Så gör jag iofs med allt annat ur tidningar...trädgård, recept, inspritation mm. Många pärmar blir det...
Jag köper ju många gånger gamla tidningar på loppisar för några kronor, då blir det inte så väldans dyrt för jag har besinnat mig senaste åren att inte köpa dessa med frestande julsidor för det är ju sällan något mer än på sin höjd något enstaka man vill ha eller inspireras av.

Jul hos Tess sa...

Men OJ så många tidningar! Haha! Se det inte som slösade pengar, är du som jag har du fått mycket glädje av att köpa dem :)

Sandra sa...

Wow! Haha, finns inte så mycket mer att säga än det. Verkligen fantastiskt :)

Victorias jul sa...

Det var väldigt många tidningar du har.

Victorias jul sa...

Det var väldigt många tidningar du har.

Anonym sa...

Å, så skönt att se och höra att det finns fler som är som jag. Jag njuter av att bläddra i både nya och gamla julnr. Kan liksom inte låta bli att köpa fler... Har också så svårt för att slänga dem utan sparar dem.
Så här dags brukar jag ta fram även de gamla tidningarna. Jag brukar sätta små postit-lappar på de sidor jag tycker är bäst. T ex Bra recept, något mysigt pyssel eller något fint inredningstips. Då hittar jeg det snabbare!
Ha det riktigt mysigt när du/ni kikar i era jultidningar!!!
/Jeanette

Hanneles julparadis sa...

Wow! jag har sparat mina men har nog inte så många..