onsdag 2 november 2011

Årets jultidningar - vad är det som händer?

Allvarligt! Vad har hänt med årets jultidningar? Känns som bleka versioner av föregående år, de saknar både känsla och julstämning. För första gången någonsin känner jag att flera av årets jultidningar troligtvis kommer hamna i papperskorgen efter julen och detta har aldrig hänt under de 10 år som jag har samlat på jultidningar. Tidningarna är så "ojuliga", för mycket kitsch, tråkiga och uttjatade recept och pyssel.
...
Hus & hems jultidning är nog värst av dem alla. Att ens nämna ordet jul på framsidan var helt onödigt. Dessutom kändes det som att framsidan var tagen från något gammalt nummer från slutet av 90-talet.
...
Drömhem och Trädgårds framsida är inte heller mycket att skryta över, har aldrig förstått varför de ska köra med konceptet "stel medelålders kvinna" i fokus istället för en julig miljö. Think outside the box för sjutton eller kör på något som fungerar som ett vintrigt landskap, en julig miljö med en stor öppen spis, eller vad som helst som skapar förväntningar och julkänsla. Dessa stela miljöer med plastgranar och fejkade leenden går jag verkligen inte igång på.
...
Även Allt i hemmet och 101 julidéer kändes, ja jag vet inte vad jag ska kalla dem - Tunna?  Bleka? Torra? Tråkiga? Noll nytänkande är de i alla fall. Det pyssel som väl var nytt var så komplicerat och inget för oss vanliga dödliga människor.Och på tal om Allt i hemmet, där har vi också en framsida som aldrig förändras. Ett barn, en fåtölj, en fejkad öppen spis, en gran och lite paket. Tror till och med de använt samme unge i flera år.
...
Nu kanske jag låter som en bitter människa, jag får väl skylla på att jag har en dålig dag ;) Men när man lägger ner så mycket pengar på dessa tidningar varje år och dessutom längtar som sjutton redan i augusti då tycker jag att det är deras skyldighet att leverera. Är jag helt ute och cyklar eller håller ni med? Om man läser andra julbloggar verkar många tycka likadant - att årets jultidningar inte riktigt håller måttet.
Nu har jag gnällt färdigt!=) Åter till mina julförberedelser!
...
Tillägg: Lantlivs julnummer var helt okej, bäst hittills.Väldigt vackra julmiljöer men de 46 sidor i tidningen som  hette "En fröjdefull jul" var riktigt tråkiga, alldeles för modernt och sparsmakat för mig. Och återigen har vi en modell på framsidan på ett inredningsmagasin. Dock har de ju också kläder i tidningen så det känns mer okej. Men tacka vet jag Lantlivs gamla julnummer, där kan vi snacka julkänsla på framsidan. Jag ser fram emot nästa nummer och även Lantlivs pysselnummer som kommer snart.

Kramar

7 kommentarer:

Amandas jul sa...

Jag köpte Amelia Jul igår och den var utan tvekan den bästa jultidningen jag läst i år! Äntligen en tidning med lite humor i =)

Victorias Jul sa...

Av de du har räknat upp har jag inte köpt en enda, mycket för att de inte såg roliga ut på framsidan. Känns som om de fått lite idétorka i år

Helena - Hellys Jul sa...

jag har köpt några men det är lite samma samma och varför jag köpte dem var nog mest för att man "ska" köpa tidningar vid jul. Det är väl så, har man hållt på med pyssel, planering och julfirande några år så kommer man nog till en punkt då man har fyllt inspirationskvoten. Men då dessa människor har som jobb att ge inspiration blir man ju besviken. Tur att då vi julbloggare finns ;)

littlemissme sa...

Håller med fullständigt stått och bläddrat i dem i butiken men aldrig någon som fått följa med hem tills jag inte kunde motstå längre och köpte drömhem & trädgårds jultidning men allt kändes som en kopia inget nytt alls inte äns framsidan hade dem samma framsida förra julen:(Trist som sagt när man längtar....

Anonym sa...

Jag köper Allt i Hemmet. Jag gillar tidningen och tyckte julnumret var helt ok, kanske lite tunt. Sedan håller jag med om att trenden i år är att det inte ska vara så juligt utan mer sparsmakat eller kitchigt i andra färger än de man normalt associerar med julen. För min del är detta lite kluvet. Jag har själv tröttnat på det tomteröda de senaste jularna och haft mer vitt och glitter här hemma. Samtidigt så vill jag fortfarande gärna mysa upp tillsammans med ett magasin och frossa i klassiska julbilder. Blir ju inte samma känsla med det mer avskalade- tycker jag :)

Sofia

Jennica... sa...

Kan bara hålla med, speciellt det du skriver om Hus & Hem! Omslaget känns väldigt 'gammalt'. Jag tror att den mesta inspirationen får man nog från bloggar nu tror jag.
// Jennica

Marie/Underbara Juletid sa...

Jag kände så redan förra året och bestämde då att jag inte skulle köpa mer än enstaka tidningar i år. Men ändå har jag köpt på mig flera och de känns som upprepningar. Trist, varför kan man inte låta bli.