fredag 4 november 2011

Årets första julbak

Foto: Madeleine W - Julbloggen Min vita jul

Ja jag har fuskat lite. Fast ändå inte. Jag har bakat en mjuk pepparkaka, mest på prov för att se hur den smakar. Eller bakat och bakat, helt ärligt har jag köpt en färdig kakmix för ca 20kr. För några år sedan gjorde jag en egen mjuk pepparkaka från grunden och den smakade inge vidare. Sen dess har jag inte haft någon lust att försöka igen. Jag är lite så tyvärr, bakar jag något som blir dåligt så brukar jag sällan ge det ett nytt försök, just eftersom det finns så mycket annat som man vill provbaka. Men mjuk pepparkaka är ju ändå en klassiker. Och jag har hört att kakmixen ska vara minst lika god, om inte godare, än en hemmabakad. Så jag gjorde ett försök och visst sjutton blev det gott! Kanske till och med den godaste mjuka pepparkakan jag har ätit. Provade med lite vaniljglass till och det blev en riktig höjdare. Och enkelt var det också. Det enda som behövde tillsättas var vatten, dock valde jag att lägga till ett ägg och 50g smält smör för ännu bättre resultat (enligt förpackningen). Behöver jag säga att det luktar ljuvligt här hemma just nu=)
...
By the way, är det fler än jag som tröttnat på det här fuktiga och mörka höstdiset? Jag blir sjukt deprimerad av denna värme och mörkret. Med ett lager snö ute så blir det lättare att leva under det mörka halvåret. Men just nu ser det mörkt ut på snöfronten enligt alla väderprognoser. Det är inte ens snö i Lapplandsfjällen! Så jag börjar bli ganska orolig. Kanske har man blivit lite bortskämd med tanke på de två föregående vintrarna och helt kallt räknat med att det ska bli likadant i år. Så vad tror ni, får vi någon vit jul i år?

Kramar

3 kommentarer:

Linnea sa...

Åh, den ser riktigt god ut! Det måste jag pröva! :)

Jag tycker att det är JÄTTE trist att det inte är någon snö. Allt blir mörkt och trist. Så jag hoppas på snö snart! :)

Anonym sa...

och inte ringde du till mamma och bjöd över henne på ett provsmak, smaskade i dig hela kakan själv, fy på dig!!

Anonym sa...

Naturligtvis måste julens smaker testas redan!:-P OM du ändå skulle våga dig på att baka en egen mjuk pepparkaka igen så har jag ett helt underbart recept! (tycker jag i alla fall:-) ). Det finns i boken "njut en liten smula", om du inte har tillgång till den kan jag skriva det här om du är sugen på att testa:-) Jag brukar baka den första gången på sonens födelsedag 11 oktober, längre än så kan jag inte hålla mig!;-)

TACK också för en härlig blogg!:-)
/Jessica