tisdag 8 november 2011

Ännu en punkt avklarad

Hej alla söta! 
I söndags tog jag mig äntligen ut i skogen för att njuta av den friska höstluften, bygga en koja med dottern och framförallt plocka lite mossa och annat. Det här med mossa är ett kapitel för sig. Jag har alltid grön mossa i min ljusstake och eventuella arrangemang. Och jag har alltid trott att allt som är grönt som växer på stenar klassas som mossa. För något år sedan var jag ute i skogen innan första advent med min kompis Hanna som är florist och hon lärde mig att det är stor skillnad mellan mossa och lav, något som för mig har varit i stort sett samma sak tidigare. Så igår traskade jag igenom en hel skog i jakt på riktig mossa, problemet var bara att jag inte är 100% säker på hur riktig mossa ska se ut så jag kom nog hem med en salig blandning av lav och mossa tillslut. Men nu kan jag i alla fall pricka av ännu en punkt på "att göra innan advent" listan.
 ...
Tre små minigranar fick också följa med hem. Lite naivt kanske att tro att de ska överleva ända fram till jul. I min lilla julhjärna är advent bara några dagar bort och inte tre veckor så jag hoppas att de klarar sig till december iaf. De får ha kvar roten och får rikligt med vatten så några veckor ska de nog klara. Nu står de ute i förrådet och acklimatiserar sig.
...
På tal om skog, oj vad mycket svamp det fanns i skogen nu. Trattisarna var enorma och helt orörda och jag hittade till och med en hel del vanliga kantareller. Jag antar att det inte hör till vanligheterna i november. Men snart kommer kylan hit enligt både klart.se och Smhi. Längtar!
...
Innan dagen är slut hoppas jag på att kunna bocka av ytterligare någon punkt på listan. Men först ska hela hemmet få sig en omgång av skurhinken. Inte långt kvar till den stora adventsstädningen=)
Kvällen kommer avslutas med en ny (iaf för mig) glögg som ska provas ikväll. Jag återkommer med recension!

Kramar

4 kommentarer:

Mamma sa...

Mysigt, ska också snart ta tag i juldekorationerna.. imorgon ska jag o några tjejer till vår lokala blomsterhandel o binda dörrkransar, ska bli kul. Sen ska jg också beställa julkorten.. min listan kan göras lång;) Jättefin blogg o du ger mig så många ideér, inte alltid bra när man redan har en lång lista ;) MOHAHA

Helen sa...

Mysigt:) Inser att jag måste skriva en to-do-list inför advent, har inte koll alls just nu.

Therese sa...

Mmm, listor, det gillar jag! :) Ska också göra en sådan lista.

Marie/Underbara Juletid sa...

Mysigt att förberedelserna kan få börja nu.