tisdag 20 september 2011

Paketkalender


Foto: Maileg.dk
Hej finingar!
I år är första året som vår dotter ska ha en paketkalender. Hon är bara 2½ så hon har inte hunnit bli så krävande än utan nöjer sig med lite godis. När det är advent, lucia och julafton ska hon dock få något roligare i paketet. Så ni som har småbarn vad brukar ni ha i paketkalendern? Ni som inte har barn får självklart också komma med förslag. Max 10kr per dag känns lagom. Jag minns själv hur kul det var att klämma och känna på paketen som hängde på min hemmagjorda gröna gran i trä som min morfar hade gjort. Dottern fick en egen kalender sin första jul gjord i korsstygn som blir den som hon ska använda i år. Annars hade jag varit väldigt sugen på paketkalendern ovan från danska Maileg, hur fin som helst!

Nu ska jag kolla på slutet av Idol! Ha en fortsatt bra kväll!

Kramar

6 kommentarer:

Tomtens Dotter sa...

Åh jag saknar att vara barn när det är december.

Jag har en en jättemysig broderad kalender med tomtenissar som mamma har gjort (tyvärr har den slutat fyllas på med paket sedan jag blev äldre...? Det skedde ju alltid på mågot magiskt vis natten till den 1:a december när man var liten)

Jag fick oftast något litet, typ luktsuddisar som var så populärt på 80-talet. Några bokmärken. Nåt i den stilen. Bäst var det på lördagar. Alltid en kexchoklad. Att sitta i soffan och äta en kexchoklad FÖRE frukost var så underbart eftersom det var totalförbjudet att äta godis på morgonen ALLTID. Förutom de där magiska lördagarna i december.

Här är min paketkalender:
http://tomtensdotter.blogg.se/2007/november/paketkalender.html

Anonym sa...

Jag har också en dotter på 2,5 år som ska få sin första paketkalender i år. Jag har köpt saker eftersom jag hittat och det har blivit nån bok, mjukisdjur, pepparkaksformar hittintills.Sen ska jag köpa badskum och lite kläder. Köper ev nåt paket duplo och tar nån bit varje dag. Det blev lite dyra saker men jag har kanske köpt till 10 paket så i dom som är kvar blir det billiga saker

Victorias Jul sa...

Jag har en dotter på 2,5 år jag med som ska få sin första paketkalender i år. Hittintills har jag köpt lite dyrare saker som nån bok, cdskiva, mjukisdjur och pepparkaksformar. Tänkte köpa lite saker som vi ändå måste ha i några paket typ badskum, kläder osv. Man kan ju köpa typ duplo och ta en bit varje dag tex.

Sanna sa...

Jag har inga barn, men när jag var liten fick jag och min bror småsaker i paketkalendern varje helgmorgon. Det kunde vara t.ex pyttesmå (billiga) tomtefigurer, ett sudd som luktade gott, en liten bil, julklistermärken, tofsar eller hårspännen, badkulor (det var i och för sig när vi var större). Vi fick två paket var, och i det andra paketet var det alltid godis. T.ex en skumtomte eller en chokladkotte.

Det var riktigt mysigt att tassa in i köket varje lördags-och söndagsmorgon i december, + julafton, och öppna sina paket. Jag blev överlycklig för varje liten småsak. Det viktiga var nog inte ens vad som fanns i, utan den härliga julkänslan som det gav :)

Anonym sa...

Hej! Mina tjejer på 4 och 9år har fått paketkalender varje år. Jag brukar köpa på mig sånt som de kanske ändå skulle få eller "nyttiga" saker, som typ sockar, trosor, strumpebyxor, vantar, mössa, nattlinnen, gympapåsar,hårspännen och hårsnoddar.¨Så länge det är söta mönster på underkläderna, som Hello Kitty, så blir dom jätteglada.Sedan har det blivit mycket pepparkaksformar, sudd, klistermärken, russinpacket och lite julprydnader. På lucia har de fått lussekläder eller glitterspray och julafton finkläderna för dagen // emma

Teres sa...

Jag ville undvika att skapa tradition kring att få 24 små paket med små prylar "bara för att", redan när min dotter var liten. Så jag valde att istället ge henne ett paket varje advent. (dvs 4st lite dyrare saker som hon verkligen hade användning för)Blev konkret för henne redan som liten att när man tände adventsljuset fick hon paket.