torsdag 8 september 2011

Överskott av julsaker

Som jag nämnt tidigare här i julbloggen så är jag inne i en riktig rensarperiod. Det är så skönt att se högar av saker försvinna. Efter två dagar och 4 vändor till tippen är förrådet i bättre skick än någonsin. För första gången kan man faktiskt gå in där. Dock är det bara en tidsfråga innan jag ska försöka mosa in alla utemöbler så då blir det fullt igen.
...
Det enda jag inte har rört är mina julkartonger, de har bara flyttats så att det blir lätt att nå dem när det är dags för första advent. Jag räknade till 7 banankartonger, en flyttkartong och 5 mindre kartonger med julsaker. Ärligt talat, det är lite osunt. När det är dags för julsakerna att flytta in så ska jag ta in samtliga kartonger och gå igenom dem och försöka minska ner till hälften.
...
Jag har jättesvårt att slänga julsaker, även om jag inte använder dem längre så är det sånt som jag har haft med mig genom livet. Av alla hundratals tomtar som jag äger är det bara en bråkdel som får komma upp ur kartongerna. Men jag kan ändå inte kasta de fula, toviga, lite smutsiga tomtarna som jag en gång har älskat att leka med. Kanske kommer min dotter vilja bygga tomtelandskap om några år precis som jag gjorde med tomtekör, skridskobana och kyrka. Tills dess får de ligga kvar i sina kartonger i väntan på bättre tider.
...
Jag har tidigare gått under smeknamnet Thulan här på bloggen och när jag kommenterat hos er andra. Hädanefter kommer jag heta Madeleine W eftersom det är så jag heter på min vanliga blogg och det blir enklast så. Så om Madeleine W kommenterar hos er så vet ni vem det är=)

Kramar

4 kommentarer:

Elin sa...

Underbart att du börjat blogga nu! Och så fin bloggen är :)

Helena - Hellys Jul sa...

Vad duktig du är som rensar i förråden. När min man var nere i källaren senast sa han att det nu är med risk för livet man öppnar dörren nästa gång. Jag bävar! Men snart så kanske det kommer en regnig dag å jag vill/orkar/måste rensa.
Jättefin julblogg du har! Härligt med likasinnade :)

Tomtens Dotter sa...

Förstår dig helt och fullt. Själv har jag 7 flyttkartonger med julsaker (samt de prylar som man inte stoppar i kartong utan de ligger kvar i sina originalförpackningar, typ adventsljusstakar, julgran och så vidare). Och då ska du veta att jag ändå gjorde mig av med tre överfyllda flyttkartonger i samband med att jag flyttade för några år sedan.
Men de återsående 7 är rätt strikt sorterade i kategorier; alla grejer som åker upp till advent ligger i egna lådor. Det som åker upp närmare jul i andra. De saker som jag vill spara, men inte använda, i egna kartonger som jag bara går igenom om jag saknar något. Dessa är uppmärkta med "advent - används inte" och "jul - används inte"
Det gör julstökandet lite enklare. När man plockar fram julen finns det ju alltid lite saker kvar i lådorna som skräpar. Försöker flytta över dem till "används inte"-lådorna direkt. När det är dags att röja undan julen försöker jag att plocka ner årets saker i tomma kartonger och så märker jag om dem till "använda år 20XX"

På så sätt har jag lyckats få någotsånär hyfsad struktur på det hela.

Skönt att röja i alla fall. Du har en mental hejaklack på den här sidan tangentbordet :-)

Victorias Jul sa...

Ifjol tog jag faktiskt och rensade bort alla julsaker jag inte använde under fjolåret. Jag gav dom till min bror som flyttat hemifrån för jag vill inte kasta bort dom. Blev att jag köpte en massa nytt i fjol, så då gjorde jag mig av med det gamla.