torsdag 1 september 2011

Julgodis 2010 - en sammanställning

Hej på er!

Har den senaste veckan börjat att höststäda här hemma, eller rättare sagt, höstrensa. Det är så skönt att slänga ut gamla kläder, saker och annat jox. Även de skåp som för det mesta är stängda så är tanken på hur rent och fint det är därinne riktigt härlig. Alltid när jag höstrensar så börjar jag att tänka på julen lite smått. Inte minst när jag rensar i skafferiet och kollar om mina julingridienser har blivit gamla eller om de får hänga med en jul till. Dessutom gör jag en riktig storstädning så här års, varje millimeter skuras rent känns det som. En sån storstädning gör jag bara ett fåtal gånger om året, vår, höst och självklart - första advent. Jag måste säga att det är riktigt uppfriskande att rensa!
...
På tal om ingridienser så har jag gjort en sammanställning på förra årets julgodis som skapades i vårt lilla kök. Några gamla favoriter som återkommer år efter år (lakritskola, chokladkola och vaniljkola), någon ny favorit (snickers) och några riktiga missar (marshmallows - omöjlig att få bra, tryffel - totalt misslyckat och glöggbollar - bläää). Bilden nedan visar vad jag tyckte om förra årets skapelser. De med grönt är självskrivna i år igen. Förra året bakade jag mer än tillverkade godis. I år ska jag vara ute tidigt med att hitta nya recept. Anledningen till att det blev så lite godis är främst att jag inte hittade någon bra godistermometer, men tillsut fick jag tag i en som tål höga temperaturer. Den kommer bli min bästa vän i köket även i år. Ni som gillar att göra julgodis men inte har en sockertermometer - köp en! Den är värd sin vikt i guld!

Kramar

3 kommentarer:

Victorias Jul sa...

Vart hittade du sockertermometern? Är ut efter en jag med men har inte lyckats hitta nån bra.

Lakritskola låter väldigt gott, finns receptet här på bloggen?

Marie/Underbara Juletid sa...

Visst är det mysigt att planera inför julen, tom städandet är roligare då ;)

Annika - Bakat och lagat sa...

Vilken mysig blogg du har! Var köpte du din sockertermometer? Jag har också tänkt köpa en och har frågat runt lite men alla skakar på huvudet... Men det känns som att den är bra att ha! Speciellt så här i jultid. Nu ska jag läsa vidare hos dig!