torsdag 29 september 2011

Julens godsaker


Foto: Madeleine W - Julbloggen Min vita jul

Hej på er!

För några veckor sedan fick jag en check från min snälla bank i vår lilla stad som tack för att jag är kund där och som går att använda i de flesta butiker här i staden och i våra närmaste grannstäder. Redan när jag fick checken visste jag vad jag skulle köpa - Julens godsaker av Mia Öhrn. Jag har flera gånger varit inne i vår lokala bokhandel och tittat efter boken men den dök aldrig upp. Igår var det bara två dagar kvar på checkens giltighetstid så jag begav mig återigen upp till bokhandeln och frågade efter boken. Och nu äntligen fanns den inne, dock fick hon leta länge ute på lagret efter boken för de hade fått leveransen för länge sen men de hade int satt ut boken i butiken eftersom de inte trodde att det fanns någon som skulle köpa en bok med julgodis redan nu. Men tydligen fanns det i alla fall en=)
...
Jag har redan hunnit bläddra igenom boken ett flertal gången och jag gillar den starkt! Härliga bilder och enkla recept. Det jag gillar med Mia Öhrn är att när hon använder lite exklusiva ingridienser som ofta är svåra att få tag i en småstad så talar hon alltid om vad som kan användas istället. Flera av recepten ska helt klart provbakas i jul, bland annat Knäckbrownies, Polkacookies och Mjölkchokladtryffel (jag som lovade mig själv att aldrig mer göra tryffel efter förra årets miserabla försök). Det finns också ett nytt recept på pepparkaksdeg som jag ska prova med tanke på det receptet jag använder, som visserligen är supergott, är avsedd för husbygge. På tal om pepparkakor fanns det bra mallar det båda pepparkakshus och pepparkaksskål, recept på supersöta pepparkaksmuffins och pepparkaksstänger som jag tror kan bli en hit till glöggen.

Det enda recept med boken som kan tas upp som negativt är att jag vill ha mer! Mycket vill ha mer heter det ju som bekant. För min del hade boken gärna fått vara dubbelt så tjock. Oj vad jag är baksugen nu!
...
Nu ska jag njuta av vad som kan komma att bli den sista dagen ensamn hemma på mycket länge. Dagen ska spenderas med att måla bord, städa och vika tvätt - självklart med någon julkalender på i bakrunden.

Kramar

Foto: Madeleine W - Julbloggen Min vita jul

3 kommentarer:

Maria sa...

Köpte den på Bokmässan förra helgen och tyckte den var helt fantastisk! Riktigt längtar efter julen nu så att jag får ställa mig i köket och baka massa gott!

Anna sa...

Låter som en riktigt bra bok! Kanske får ta och köpa mig en sådan.

jennysjul sa...

Bra boktips! Ska försöka hitta den jag också. Blev riktigt sugen =)